podłoga z bambusa?

« Powrót do grupy: Robimy stropy i podłogi

Stron: 5 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3 4  ▸  ▸▸

17 lutego 2011, 17:36

Zgadzam sie: good 0 bad

Bambus jest trawą ... :)
Obecnie występuje w dwóch odmianach jako bambus klejony (poszczególne elementy deski są ze sobą klejone) lub jako bambus prasowany, który jest cięższy, twardszy i ma ciekawy (oryginalny) wygląd. Kolorystykę dzieli się na jasną i ciemną (naturalny i karmelowy). Większość produktów z bambusa jest sprzedawana w formie lakierowanej z małymi fazkami na krawędziach. Rzadko można kupić bambus olejowany lub surowy do wykończenia.
Ogólnie polecam.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

21 lutego 2011, 12:45

bambus jest drewnem, udowodniła już to ekspertyza. Poczytaj sobie artykuł na temat bambusa, który podesłała mi justyna85.
Tu masz wyimek: "Fakt – Bambus jest drewnem

Wyraźnie mówi o tym ekspertyza Instytutu Technologii Drewna z Poznania z 25 czerwca 2010 roku, jedynej w kraju jednostki naukowo-badawczej zajmującej się w sposób kompleksowy zagadnieniami przerobu drewna, jego zastosowania i tworzenia nowych kompozytów opartych na drewnie. "

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

23 lutego 2011, 14:53

Tu są opisane fakty i mity na temat podłóg bambusowych. Materiał dość ciekawy.

http://www.epodloga.pl/ogolnie.php?artykul=po dlogi_bambusowe_-_fakty_i_mity

Zgłoś | Cytuj | Link

28 lutego 2011, 19:09

Użytkownik Gocha napisał:
Planujemy wymianę podłogi ze starych
paneli na deski drewniane. Poszukując
różnych desek natknęłam się na
deskę bambusową i się zdziwiłam. Czy
taki rodzaj podłogi jest wytrzymały?,
przecież bambus, to nie drewno! Jak
się użytkuje taką podłogę?

Zgłoś | Cytuj | Link

28 lutego 2011, 19:14

Widziałam piękne podłogi w googlach wpisz "konfigurator podłóg"

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

1 marca 2011, 13:42

Dzięki olka, ale aż tak indywidualnych wymagań nie mam:)

Zgłoś | Cytuj | Link

14 marca 2011, 16:26

Hmmm? Nie ważne - trawa czy drewno - ale ja mam poważne wątpliwości czy bambus jest wytrzymały... Wprawdzie nie miałem nigdy bambusowej podłogi, ale sporo się nasłuchałem i to wystarczy, żebym podziękował. Jeśli zależy ci na trwałości, wytrzymałości, a przy tym estetycznym, eleganckim wyglądzie to jednak polecałbym szlachetniejsze drewna egzotyczne np. iroko, jatoba czy merbau. Dobre są parkiety Pacific Line. Ostatnio moi rodzice odkryli i super u nich wygląda teraz podłoga.

Zgłoś | Cytuj | Link

26 kwietnia 2011, 11:55

a co się konkretnie nasłuchałeś? ciekawa jestem.

Zgłoś | Cytuj | Link

5 maja 2013, 23:59

Nie zgadzam się z opina, że bambus nie jest trwały. Trzeba tylko zainwestować w porządny parkiet, a nie jakieś podróbki. Osobiście polecam firmę Wicanders http://podlogi-nivel.pl/oferta/podlogi-drewniane-trojwarstwo we/ . Maja bardzo porządne parkiety bambusowe

Zgłoś | Cytuj | Link

17 czerwca 2013, 14:03

Podłoga z bambusa jest rewelacyjna. Ja taką zrobiłam sobie w salonie. Polecam firmę Parkiet Studio. Zobacz http://www.parkietstudio.pl/

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 5 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3 4  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Panele Liczba postów: 131 Grupa: Robimy stro... Wszystkim osobom zainteresowanym tematem stronę, na której znajdziecie ofertę nowoczesnego i profesjonalnego sklepu Zip-Floors z najróżniejszymi podłogami, drzw...
  • strop na poddaszu Liczba postów: 3 Grupa: Robimy stro... Tak, podłoga drewniana i kg będą ok. -- Kris Polecam profesjonalne konduktometry
  • POMOCY!! Przeciekajacy strop Liczba postów: 5 Grupa: Robimy stro... Wilgoć na suficie po dużych opadach deszczu niekoniecznie musi być powodem do niepokoju, zwłaszcza że dach nie jest jeszcze zamontowany. W przypadku odkrytego s...
  • Podłogi drewniane - parkiet, deski... Liczba postów: 375 Grupa: Robimy stro... Osobiście uważam, że drewno naturalne na podłodze to najlepsza rzecz! To rozwiązanie zdrowe, bezpieczne i generalnie rekomendowane rodzinom z małymi dziećmi ;)....
  • Podłogi Liczba postów: 235 Grupa: Robimy stro... Estetyka i autentyczność: https://panele-podlogowe.eu Niektóre panele podłogowe imitują naturalne materiały, takie jak drewno czy kamień, zachowując autentyczny...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19396 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 364

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >