pomocy chodzi o lampy w parku prosze o pomoc!!

« Powrót do grupy: Robimy instalację elektryczną

4 grudnia 2007, 17:57

Zgadzam sie: good 0 bad

prosze nie usowaj tego posta! mam prozbe do kazdego elektryka : chodze do 3 klasy technikum elektrycznego i pan zadal nam zadanie ktore sam liczy 5 lekccje i nie skonczyl jednego przykladu, podam tresc tego zadania i kazdego kto wie o co chodzi prosze o pomoc nie wiem czy to jest dobre zadanie bo w ksiazce tego nie ma zadanie : skwerk jest oświetlony z wysokości 6 metrów dwiema jednakowymi lampami o sprawności 0,8 zawierającymi sodówke wysokoprężną 250W o strumieniu świetlnym 28 tysiecy lumenów, rozsył światła jest równomierny w obrębie stożka o osi pionowej i płaskim kącie rozwarcia 2alfa=120stopni, przedstaw wykreślnie natężenie oświetlenia na powierzchni skwerku na lini łączącej rzuty poziome lamp których odległość alfa wynosi a)22metry b)18metrów c)14metrów D)12 metrów e)10 metrow, jesli ktos wie jak to zrobic to prosze o chociaz czesciowe opisanie co jak zrobic i rozwiazanie jednego przykładu wrazie jak ktos potrzebuje rysunek to prosze pisac na moje konto e-mail ciastko17@onet.eu

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19420 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 451

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >