Stron: 13 ▾ ◂◂ ◂ 8 9 10 11 12 ▸ ▸▸
offline przemek986 fachowiec
|
|
| |
Reklamy Google | |
Konto usunięte praktykant |
|
| |
Reklamy Google | |
|
|
| |
Gość: marcello praktykant |
Pompę ciepła mam z kolektorem pionowym, gruntową od A-pic Design – a-pic.pl. Ja bym ich polecał. Polska firma, więc to mnie już na starcie przekonało. Nie ma problemów z szybkim dostępem do zamienników, co może mi się w przyszłości akurat bardzo przydać. Jak na razie pompa pracuje wzorcowo. |
| |
|
| |
Reklamy Google | |
|
|
| |
offline lawiana inżynier
|
Już od dłuższego czasu rozważam zakup i zamontowanie pompy ciepła. Najważniejszym powodem, przez który chcę zmienić ogrzewanie są ciągle rosnące koszty ogrzewania mojego domu. Mój dom ma powierzchnie prawie 200m2 i mam w nim ogrzewanie gazowe. Możecie więc wyobrazić sobie wysokość moich rachunków za gaz w okresie grzewczym... Gaz też nie jest wcale wygodnym ogrzewaniem zwłaszcza jesli chodzi o podgrzewanie wody, bo niestety mam ogromne straty, które są spowodowane długim oczekiwaniem na ciepłą wodę po odkręceniu kranu. Myślę o zakupie jednej z tych pomp ciepła http://www.hewalex.pl/oferta/pompy-ciepla-pcw u-dla-cwu/ . Bardzo zachęcające są ich ceny, bo najtańsza z nich kosztuje niecałe 5tysięcy netto. Jaką z nich mi polecicie? |
| |
|
|
| |
Witam, |
| |
|
|
|