pompa ciepła

« Powrót do grupy: Ekologiczny i energooszczędny dom

Stron: 14 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  4 5 6 7 8  ▸  ▸▸

12 maja 2015, 13:16

Zgadzam sie: good 0 bad

również zakupiłem gruntową pompę ciepła, wybrałem model u http://www.biawar.com.pl/ jest to firma, co do której mam zaufanie, oferują dobre produkty

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

14 maja 2015, 13:37

Przewagą pompy ciepła w odniesieniu do źródeł ciepła uznawanych za tradycyjne, np. – kotłów grzewczych, jest możliwość nie tylko ogrzewania pomieszczeń, ale i ich chłodzenia.

Do zalet poziomych kolektorów, należą przede wszystkim niska złożoność systemu – brak konieczności użycia technologii wiercenia z wykorzystaniem specjalistycznego sprzętu oraz niższe koszty inwestycji.

W razie wątpliwości zapraszamy do składania zapytań ofertowych w dziale Ekologiczne źródła energii.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

21 maja 2015, 11:10

Ja kupowałem pompę ciepła od firmy Ekosun z Koszalina i przyznaję szczerze, ze najbardziej obawiałem się montażu. Jednak nie był tak kłopotliwy jak przypuszczałem że bedzie.

Zgłoś | Cytuj | Link

21 maja 2015, 16:08

a ten montaż, to odnosi się do nowego domu? czy montaż pod kątem wymiany instalacji/pieca na pompę ciepła?

Zgłoś | Cytuj | Link

27 maja 2015, 23:09

czy ktos z was korzystal z oferty www.hydroel.com.pl jezeli chodzi o odwierty? dzieki.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

29 maja 2015, 12:43

według mnie najlepsza pompa ciepła to gruntowa, przed zamontowaniem trzeba odwierty geotechniczne zrobić np. u http://www.geoxx.pl/ Olsztyn i można montować

Zgłoś | Cytuj | Link

3 czerwca 2015, 16:03

ależ to zdecydowanie lepiej zgłosić się do producenta, który zapewnie tez odwierty geotechniczne. na pewno sumując będzie taniej. plecam zerknąć na stronę vikersonn

Zgłoś | Cytuj | Link

8 czerwca 2015, 08:32

wiecie co, kiedyś sam miałem wątpliwości dotyczące tych pomp ciepła, ale odkąd mam u siebie w domu z http://www.sunenergy.pl/ a przy tym regularnie zaglądam na to forum to utwierdzam się w przekonaniu, że to była dobra decyzja.

Zgłoś | Cytuj | Link

24 czerwca 2015, 12:34

Jeżeli nie masz pewności to najlepiej zapytaj się specjalistów. Odpowiedzi możesz poszukać na pompy ciepła bielsko - biała

Ten post był edytowany przez MGMLion dnia: 30 czerwca 2015, 12:44
Zgłoś | Cytuj | Link

2 lipca 2015, 10:07

to ja polecam zainteresować się ofertą firmy vikersonn. od lat specjalizują się gruntowymi pompami ciepła, a ostatnio dodali do oferty pompy powietrzne i panele fotowoltaiczne

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 14 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  4 5 6 7 8  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Rekuperacja - jaką wybrać? Liczba postów: 31 Grupa: Ekologiczny... Mieliśmy z mężem podobny dylemat, jaką rekuperację wybrać i po długiej analizie, wybraliśmy rekuperator punktowy. Z czasem doszliśmy do wniosku, że to była dobr...
  • Klimatyzacja w mieszkaniu – jaki mamy wybór, o czy... Liczba postów: 18 Grupa: Ekologiczny... Firma Proclimax posiada duże doświadczenie w dziedzinie klimatyzacje poznań . Zapewniają profesjonalny montaż klimatyzacji oraz pomp ciepła. Zajmują się też ser...
  • Okna nowej generacji Liczba postów: 9 Grupa: Ekologiczny... Polecam szczerze w tym temacie zajrzeć do oferty wysokiej jakości produktów oferowanych przez https://oknarado.pl/okna-pvc/
  • dom energooszczedny Liczba postów: 396 Grupa: Ekologiczny... Zgadza się, najpierw należy ocieplić ściany, dach i podłogi oraz co ważne – wymienić okna na nowe, energooszczędne, co pozwoli na zmniejszenie ubytku energii na...
  • Klimatyzacja Liczba postów: 277 Grupa: Ekologiczny... Jeśli chodzi o klimatyzację, warto poszukać rozwiązań, które będą nam służyć przez cały rok. instalacja klimatyzacji poznań od Klima Master może być idealną opc...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19529 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 416

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >