porotherm, czy silka?

« Powrót do grupy: Stawiamy ściany

Stron: 3 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸

8 grudnia 2010, 01:44

Zgadzam sie: good 0 bad

czy zamiast porotherm 25 mogę pobudować dom z silki tylko sprzedawca chce mi sprzedać w kształcie kwadrata a ja chcę w kształcie prostokąta co robić

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

8 grudnia 2010, 18:30

jezeli nie chcesz kwadratow, to nie kupuj i po sprawie

nie rozumiem pytania ... zamiast porotherm mozesz budowac z czego tylko chcesz .. nawet z kartonu :lol:

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

14 grudnia 2010, 11:36

Dokładnie tak jak kolega wyżej, jak nie chcesz z kwadrata to nie bierz i idź do innego sprzedawcy.

Zgłoś | Cytuj | Link

15 grudnia 2010, 11:45

Może sprzedawca nie ma prostokątnych, bo w innym wypadku dlaczego nie chciałby Ci sprzedać, przecież to w jego interesie.

Zgłoś | Cytuj | Link

21 grudnia 2010, 16:40

Użytkownik kazimier napisał:
czy zamiast porotherm 25 mogę pobudować dom z silki tylko sprzedawca chce mi sprzedać w kształcie kwadrata a ja chcę w kształcie prostokąta co robić

a o co konkretnie pytasz ksztalt czy inny material na sciany, moze sprecyzuj i okresl sie do czego zmierzasz bo rzucasz tylko haslami.
wracajac do slow kluczowych, silka trafniejsza ni porotherm!

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

13 stycznia 2011, 17:37

Użytkownik kazimier napisał:
czy zamiast porotherm 25 mogę pobudować dom z silki tylko sprzedawca
chce mi sprzedać w kształcie kwadrata a ja chcę w kształcie
prostokąta co robić

Zawsze można popodcinać kwadraty żeby miały kształ prostokąta :D

Zgłoś | Cytuj | Link

14 stycznia 2011, 12:46

ahahaha no raczej tu by byl wiekszy problem
dobrze ze w bk nie ma kwadratow, wiec generalnie prosciej i bez zastanawiania sie.

Zgłoś | Cytuj | Link

15 stycznia 2011, 17:42

Może kazimierowi chodziło o to, że w projekcie budowlanym przegrody są zaprojektowane z porothermu, a zamiast niego chce zbudować dom z bloczków silikatowych. Jeśli o to chodziło kazimier - to tak możesz budować z innych materiałów. Zmiany technologii budowlanych to dopuszczalne zmiany adaptacyjne projektu. Nie wymagają dodatkowych pozwoleń projektanta.
---
Służę pomocą,
e-Rzecznik Knauf Insulation

Zgłoś | Cytuj | Link

23 lutego 2011, 19:36

Witam,
jeśli chodzi o pytanie postawione w temacie, to oczywiście polecam Silkę.

Przede wszystkim jest ona znacznie bardziej wytrzymała od Porothermu, o znacznie lepszych parametrach izolacyjności akustycznej i dokładniejszym wykonaniu (mniejsze zużycie zaprawy i tynków wewnętrznych).

Tak jak napisała Katarzyna S., materiał ścienny w projekcie można bez problemu zamienić (zwłaszcza na taki o lepszych parametrach wytrzymałościowych ;) ).

No i odpowiadając kazimierowi: należy trzymać się z daleka od sprzedawców w hurtowniach budowlanych, którzy zamiast konkretnego bloczka (prostokątna Silka), chcą sprzedać inny produkt (inny silikat?, "kwadratowy"?). Sprawdzonych sprzedawców Silki w PL jest całkiem sporo, więc nie będzie problemu ze znalezieniem solidnego dostawcy.

Jeśli na forum są użytkownicy chcący uzyskać bezpłatnie więcej informacji nt. Silki (lub Ytonga), to zapraszam do kontaktu.

Pozdrawiam

Zgłoś | Cytuj | Link

16 marca 2011, 22:03

naprawdę pozwolili Wam tutaj tak legalnie reklamować? Łobuzy ;)

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 3 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19420 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 464

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >