Witam
Zrobiłem ostatnio posadzki nową technologią POLYTECH -
bardzo fajna sprawa. Firma przyjechała w ciągu 1 dnia
wylali 240 m2 poczekałem 14 godzin i można było wejść
dalszą robotą.
PLUSY - nic nie interesuje inwestora bo ekipa załatwia
wszystko sama, cena jest porównywalna z ceną tradycyjnej
wylewki, jeśli chodzi o właściwości termoizolacyjne to
POLYTECH ma dużo lepsze, no i chyba najważniejsze
tradycyjna wylewka schnie 3 tygodnie a POLYTECH 14 h
MINUSY - są tylko 3 maszyny w POLSCE a firma która mi
robiła działa na Dolnym Śląsku i w Lubuskim
Podam wan nawet telefon do firmy:
ALLBUD s.c. 0 695-513-335
offline Leviathan praktykant
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline Leviathan praktykant
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline banan praktykant
|
no ten Lewiatan (łac. Leviathan, z hebr.
לִוְיָתָן) – mityczne stworzenie, potwór morski,
wąż lub smok o kilku
głowach(sic!))przesadza odpowiadać na własne posty
- w grze w szachy to jest godne podziwu - lecz tu trąci
brakiem obiektywizmu i raczej należałoby poszukać w
google niż zdawać się na wypowiedzi "wielogłowego :)" |
| |
Gość praktykant |
|
| |
Gość: mayster domator praktykant |
Na terenie całego kraju działa firma AKCES w Czechowicach
koło Bielska. Mają produkt w żółtych workach(Polytech),
samodzielnie można wykonać docieplenie podłogi. A wiem bo
kupiłem ich worek w krakowie. Dodam jeszcze, że AKCES jest
producentem Polytechu!! |
| |
Reklamy Google | |
Gość praktykant |
A mi przed tygodniem wykonali posadzki maszynowe, normalną metodą, spokojnie sobie schną, i muszę przyznać, że na całej kondygnacji nawet 5mm odchyłu nie ma. posadzka świetnie zatarta, ekipa sprawna (1 dzień do 15.00- 210 m2) bez poprawek. Na teren Śremu, Poznania mogę polecić. (661-272-102- Jaszkiewicz) |
| |
offline lukasz860910 kierownik
|
a my wykonujemy posadzki z "miksokreta" metodą na półsucho posadzki te są idealne nie siadają ja na mokro zacierane są mechanicznie co zmniejsza ścieralność i są wykonane naprawdę profesjonalnie bardzo solidnie i równo... w ciągu dnia potrafimy zrobić do 150 metrów w domku nasz rekord w domku to 186metrów a na płaszczyźnie o wiele więcej to zależy od pomieszczeń...polecam jak by co to dzwońcie pod numer 723-338-141 |
| |
Gość: polytech praktykant |
ja też podam stronkę: polytech |
| |
Gość: gienek budowlaniec praktykant |
|
| |
Gość: gienek budowlaniec praktykant |
technologia włoska stosowana w krajach śródziemnomorskich gdzie temp. bardzo rzadko spada poniżej +5 st. kolega pisze że schnie 14h a zwykła 3 tygodnie... dobry żart . może i wyschnie za 14 h ale przecież cement i tak musi wiązać 28 dni . poza tym do zwykłą wylewkę robi sie na niemal półsucho a poly tech sprawdzcie sami.... 1 m3 poly tech składa sie z 250kg cementu dodatku pianotwurczego(lepiszczu) wody i styropianowych granulek ,które to najczęsciej są pozyskiwane z odpadów styropianowych wszelkiego pochodzenia (oszczędność i dopłaty za ekologiczną działalność) technologia dość dobra z tym że przy zachowaniu włoskich standardów produkcyjnych , tzn. że na wykonaną wylewkę z tych granulek i cementu konieczne jest wykonanie wylewki samopoziomującej o grubości co najmniej 2.5-3 cm wiec sobie przekalkulujcie.... samopoziomująca wiecie ile kosztuje... to ona daje ostateczną i dostateczną wytrzymałość posadzki w domu. ale polak potrafi... najcześciej nie informują o tym że trzeba i tak wylewkę drugą robic... no a jak już klient się kapnie to wtedy proponują zrobienie wylewki tradycyjnej z mixokreta... pozdrawiam |
|