Gość: izka251 praktykant |
|
| |
Reklamy Google | |
Gość praktykant |
Strzykawka, środek na szkodniki i po kolei wstrzykiwanie w każdy otwór tegoż środka.Następnie malowanie wszystkiego co dostępne tym środkiem. W zależności czy poddasze mieszkalne czy nie stosując odpowiedni środek.Pracochłonne zajęcie i wymagające okresowego powtarzania. Istnieje też sposób o wiele pewniejszy...rozebranie i złożenie z materiału nowego wcześniej zabezpieczonego. |
| |
Reklamy Google | |
offline Roman doświadczony
|
Jeżeli możesz sobie na to pozwolić to polecam wezwać specjalistę, który określi jaki drewnojad się u ciebie zalęgł i przy okazji zastosuje odpowiednie środki do jego zwalczenia. Szkodniki drewna najlepiej zwalczać jest za pomocą fumigatów do gazowania. Metoda ta stosowana jest w przypadku występowania dużej ilości szkodników (jest ona dosyć niezbepieczna dlatego najlepiej powierzyć ją specjaliście). Inną metodą jest zastosowanie płynnych pestycydów do drewna (skuteczne przy małych ilościach robactwa). Najważniejsze jednak są działanie profilaktyczne o których niestety najczęściej się zapomina (do zabezpieczenia drewna stosuje się chemiczne impregnaty olejowe lub solne). |
| |
Gość: mariusz41 praktykant |
|
| |
Gość: stefan praktykant |
Pewnosci nie mam ale szkodnikami o ktorych piszesz moga byc spuszczele. Spuszczele lubia wlasnie takie miejsca jak poddasze, a maczka o ktorej wspomnialas wysupuje sie z chodnikow wygryzionych przez spuszczele. wiecej informacji o tych szkodnikach znajdziesz na stronie www.spuszczel.pl |
| |
Reklamy Google | |
Gość: Astert praktykant |
|
| |
offline Zbydrew.pl inżynier
|
|
| |
offline paluch686 fachowiec
|
Szkodniki potrafią spędzić sen z powiek. Wiem, bo sam ostatnio walczyłem z kretami w ogrodzie. Pomógł dopiero kretołap, który zakupiłem tutaj https://www.kretolap.com.pl/ |
| |
offline ilonka00 praktykant
|
|
| |
offline michaszke majster
|
A ja mam problem z kretami w moim ogrodzie, myślicie, że coś takiego pomoże? https://www.target.com.pl/porady-i-inspiracje /poradniki/kretolap---skuteczny-sposob-na-krety/ |
|
problem ze szkodnikami drewna
«
Powrót do grupy: Technologie i materiały
Ostatnio na forum
- Jakie okna dachowe? Liczba postów: 338 Grupa: Technologie... Czy do takich okien łatwo jest dopasować rolety?
- jak długo trwa budowa domu?... Liczba postów: 521 Grupa: Technologie... Jeśli szukacie firmy która zajmuje się profesjonalnie pracami ziemnymi, wynajmowaniem maszyn budowlanych a nawet transportem ponadgabarytowym i niskopodwoziowym...
- Sypialnia Liczba postów: 51 Grupa: Technologie... Widziałam ostatnio świetną opcję na https://kefmeble.pl/ na wygodne i stylowe łóżka kontynentalne, które super sprawdzą się w sypialni – idealnie łączą elegancj...
- jakie pustaki do budowy domu Liczba postów: 293 Grupa: Technologie... Bloczki betonowe cieszą się bardzo dużą popularnością wśród materiałów budowlanych wykorzystywanych do budowy domków jednorodzinnych. Moim zdaniem bardzo fajny....
- Fotowoltaika Liczba postów: 161 Grupa: Technologie... Zdecydowałam się na montaż fotowoltaiki w domu i to była świetna decyzja. Wybrałam firmę SIB (fotowoltaika w bielsku białej) z Bielska-Białej i mogę ich szczerz...