Witam. Mieszkam w domku jednorodzinnym i chciałabym
przekształcić piwnicę w mieszkanie pod wynajem. Jednak
nie wiem czy to w ogóle jest możliwe i jak się za to
zabrać. Nie chciałabym aby było to zrobione na "odwal",
zależy mi na jako takim komforcie mieszkania. Najbardziej
obawiam się jednak wilgoci.
Prosiłabym zatem o pomoc.
Gość: Oliwia praktykant |
|
| |
Reklamy Google | |
Gość: vanitas praktykant |
Wiesz co jednak wydaje mi się, że mieszkanie w piwnicy, bez względu na to jak świetnie jest zrobione, nigdy nie będzie komfortowe :/ A dlaczego? Ano dlatego, że człowiek dla dobrego samopoczucia potrzebuje naturalnego światła, którego w piwnicy jest zawsze brak (a jednak sztuczne to nie to samo, bo w przeciwieństwie do słonecznego na dłuższą metę męczy). Także bardziej niż o wilgoć, martwiłabym się o brak słońca ... |
| |
Reklamy Google | |
Gość: lukson praktykant |
Mieszkam od ponad dwóch lat w suterenie kamienicy i napiszę tak: zero wilgoci, drewniane podłogi które sprawują się świetnie, okna niezbyt duże ,ale kto normalny spędza 24h na dobę w mieszkaniu? Przerobienie tej sutereny ze zwyczajnej piwnicy pod przytulne mieszkanie kosztowało mnie ok. 7 000 (kuchenka,bojler i prysznic już był) Najbardziej pracochłonne było zakrycie kartongipsem wszystkim wystających rur,reszta to bułka z masłem:) pozdrawiam |
| |
Gość praktykant |
|
| |
offline white majster
|
oj nie wiem czy mieszkanie w piwnicy jest dobrym pomysłem, no chyba,że masz tą piwnicę jasną. Bo mnie takie pomieszczenia przede wszystkim kojarzą się z tym, że są one ciemne. Ale jeśli chcesz urządzić i zaaranżować mieszkanko w piwnicy może dobrze by było wynająć jakiegoś projektanta wnętrz?? Wiem, że bardzo dobrą firmą jest n-design. Dzięki takim fachowcom na pewno mieszkanie będzie piękne, |
| |
Reklamy Google | |
Gość: mieszkanka praktykant |
|
| |
offline Stella majster
|
|
| |
offline StudioSwiatla_pl majster
|
|