Gość: rabip praktykant |
|
| |
Reklamy Google | |
Gość: gosc11111 praktykant |
Witam |
| |
Reklamy Google | |
offline Fusion praktykant
|
gosc11111 - ja bym się nie cackał z wykonawcą tylko od razu załatwił sobie porządną ekspertyzę budowlaną - coby mieć dowody na spartaczenie roboty. Sam miałem problem z firmą budowlaną - elewacja była wykonana tragicznie - i skorzystałem z usług rzeczoznawcy budowlanego, Pana dr inż. Przemysława Stawiarskiego (http://www.ekspertyzybudynkow.pl/index.html) - jego pracę oceniam bardzo dobrze, pomógł mi wygrać z firmą budowlaną, tym bardziej ma doświadczenie w takich sprawach, bo jest także biegłym sądowym. |
| |
offline gabon fachowiec
|
Uważajcie na przyszłość komu zlecacie. Znajomy buja się po sądach drugi rok, dom w rozsypce. Oszukano go na materiałach. Jeśli cena jest podejrzanie niska, to wiadomo, że coś będą kombinować. U nas budowę zrealizowała ta firma - http://bdsystem.pl/ Całość wykonana z założeniami, ale naszych wykonawców mieliśmy z polecenia. |
| |
Gość: lucyna praktykant |
Witam. Mamy problem z wykonawcą pan który robił nam remont wycenił nas na 9tys zł do7tł wytyczne na kartce co ma robic wiec zaczał sie remont po miesiacu pracy zażądał 5tys zł wiec dalismy mu zaliczke po otrzymanej zaliczce pan robił sobie z nas żarty pracował raptem 3 godz w tygodniu po kolejnych 3 tyg pan chciał kolejna zaliczkę na co powiedzieliśmy stanowcze nie! Dopuki pan nie skonczy pracy nie otrzyma pan kolejnych pieniędzy .Oburzony majster spakował sie i wyszedł. MMieliśmy umowę ustną oraz ustalony termin prac na co mamy świadków . Pan odgraża nam sie sadem i nie mam pojecia co zrobić. Dodatkowo facet miał tupet chcac pokazać swoje ja pozalepiał wszystkie gniazda w kuchni płytkami dodatkowo zalepił doprowadzenie wody do zlewu też płytkami pomocy!najdłuższy remont jaki kiedykolwiek mielismy4pomieszczenia 5miesiecy;;: |
| |
Reklamy Google | |
Konto usunięte praktykant |
Może poradź się jakiegoś prawnika, ja w podobnej sprawie korzystałem z pomocy http://www.adwokat-kopczynska.pl/zakres-uslug więc może też spróbuj |
| |
Gość: mkmkmkmk praktykant |
|
| |
Gość: marco praktykant |
fachowa porada prawna na pewno nie zaszkodzi. Ja mogę polecić ci kancelarię www.adwokatwysocki.pl z usług której niedawno korzystałem , co prawda w całkiem innej sprawie ale możesz się z nimi skontaktować bo są bardzo skuteczni:) |
| |
offline sylwia4012 kierownik
|
Ja bym jeszcze pomyślała o pomocy detektywa. Nigdy nie wiadomo na jaką firmę się trafiło itp. Może być różnie i lepiej mieć jakieś dowody w garści. Na http://www.lampart.co/oferta/oferta-dla-osob- prywatnych/sprawy-rozwodowe/zdrady-dowody-podejrzenia/ widziałam, że agencje detektywistyczne zajmują się naprawdę różnymi rzeczami. |
| |
offline kuba122 praktykant
|
|
|
reklamacja budowy domu
«
Powrót do grupy: Ekspert prawa budowlanego
Ostatnio na forum
- Garaż blaszany- tymczasowy obiekt na potrzeby budo... Liczba postów: 12 Grupa: Ekspert pra... Jeśli interesują Cię solidne i tanie garaże blaszane, które ochronią Twój samochód oraz narzędzia. To sprawdź ofertę producenta garaży blaszanych na stronie Sta...
- PRZEBUDOWA a ODBUDOWA ? Liczba postów: 14 Grupa: Ekspert pra... Może nie tylko język polski, ale również nasze prawo budowlane (z resztą nie tylko budowlane) jest całe mnóstwo takich absurdów a człowiek tylko traci nerwy prz...
- Deweloper a instancja tv domofonowa i internet Liczba postów: 4 Grupa: Ekspert pra... Jednym z argumentów przemawiających za zakupem mieszkania od dewelopera jest możliwość długoterminowych oszczędności. Nowe mieszkania są zazwyczaj bardziej ener...
- Co nie jest samowolą? Liczba postów: 22 Grupa: Ekspert pra... W miejscach pracy z wysokim ryzykiem upadków z wysokości, znaki ostrzegawcze powinny być umieszczane w miejscach łatwo widocznych zarówno dla pracowników na zie...
- Miejsce parkingowe. Liczba postów: 7 Grupa: Ekspert pra... Wiele miast implementuje dodatkowe środki bezpieczeństwa na drogach jednokierunkowych, takie jak ograniczenia prędkości czy specjalne strefy dla pieszych. Odpow...