remont dachu

« Powrót do grupy: Robimy dach

Stron: 6 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  2 3 4 5 6  ▸

30 grudnia 2019, 13:25

Zgadzam sie: good 0 bad

Problemy z przeciekami występują zwłaszcza w budynkach z lat 60. i 70., które były przekrywane stropodachami wykonanymi ze słabej jakości materiałów. W takim przypadku warto przeprowadzić kompleksową modernizację stropodachu, a nie tylko miejscową naprawę. Prace remontowe, oprócz wymiany nieszczelnego pokrycia zewnętrznego, powinny obejmować także solidne ocieplenie stropodachu, z użyciem przeznaczonego do tego celu styropianu. Najlepsze efekty zapewnią płyty grafitowe o parametrze lambda 0,031 W/mK, jak np. Knauf Therm Expert Dach/Podłoga.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

30 grudnia 2019, 14:14

A czy chociaż wiesz, skąd zamówić nowy dach? Dla mnie stanowiło to nie lada kłopot, no ale jakoś się udało. Zdecydowałem się na dachówkę zaproponowaną przez https://www.pimar.pl/ . Należycie ozdobiła nasz nowy domek!

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

31 grudnia 2019, 09:22

Jak najbardziej jetem podobnego zdania co poprzednicy, jeżeli mówimy tutaj o jakości pokryć dachowych oraz pozostałych elementach to tutaj Braas jest zdecydowanym liderem wśród producentów który przygotował praktycznie wszystko czego możesz potrzebować.

Zgłoś | Cytuj | Link

19 stycznia 2020, 23:57

Możesz skontaktować się także z firmą www.szczelnytaras.pl . Zajmują się izolacją oraz naprawą dachów, wykorzystując technologię membran PVC. Posiadają wieloletnie doświadczenie oraz wiele pozytywnych opinii. Korzystałem z ich usług i jestem bardzo zadowolony.

Zgłoś | Cytuj | Link

10 lutego 2020, 23:09

Podczas poszukiwań na pewno nie powinieneś ominąć propozycji od Braas ponieważ oprócz dachówek ceramicznych znajdziesz u nich również dachówki cementowe i blachodachówki.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

10 marca 2020, 22:46

Jeśli zdecydujecie się na remont dachu i będziesz chciał wybrać porządne pokrycie dachowe wraz z akcesoriami jak izolacje, czy membrany to polecam zwrócić uwagę na ofertę Braas u którego sam kupiłem piękną dachówkę ceramiczną oraz membrany i izolację DivoDamm Pro.

Zgłoś | Cytuj | Link

24 marca 2020, 07:51

Tutaj wiele zależy od możliwości, dlatego dobrze że Braas wprowadził do swojej oferty dwie opcje blachodachówek Decra oraz Quadro i jednocześnie różnorodne propozycje co do dachówek ceramicznych i cementowych.

Zgłoś | Cytuj | Link

26 marca 2020, 23:04

Widzę,że niedługo będziecie zaczynać z budową dachu. Jak jeszcze nie macie nikogo od konstrukcji dachu, to możesz zgłosić się do firmy https://mgdachy.pl/wycena-konstrukcji/ . Oni zajmują się w tym zakresie kompleksowymi usługami. Po za tym masz za darmo nawet wycenę takiej konstrukcji.

Ten post był edytowany przez jjusti18 dnia: 29 marca 2020, 08:57
Zgłoś | Cytuj | Link

6 kwietnia 2020, 08:03

W przypadku wykonania dachu na pewno warto zwrócić uwagę również na blachodachówki panelowe która jest lekkim pokryciem. Sprawdź w wolnej chwili takie propozycje ja Decra oraz Quadro, która jest idealnym dopełnieniem całej aranżacji domu również od zewnątrz.

Zgłoś | Cytuj | Link

14 kwietnia 2020, 11:28

W przypadku remontu dachu warto zwrócić się do znających się na rzeczy fachowców. Ze swojej strony mogę polecić usługi dekarskie firmy Dachlux https://www.solidnydekarz.pl/naprawa-dachow . Sprawnie zbadali całą konstrukcję i przystąpili do niezbędnych prac remontowych oraz doradzili wybór odpowiednich materiałów na wykonanie nowego pokrycia. Prawdziwi profesjonaliści w swoim fachu.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 6 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  2 3 4 5 6  ▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Dach cieknie przy komimie, Czym uszczelnić? Liczba postów: 4 Grupa: Robimy dach Poradźcie proszę, czym można uszczelnić dach z blachy trapezowej bo zaczął cieknąć w okolicach kominów. Jak to można załatać? Silikonem (ale czy kwas octowy zaw...
  • Dach plaski - wady Liczba postów: 37 Grupa: Robimy dach A jaki Tobie się podoba? Nie myśl, co chce projektować architekt, tylko co ty chcesz mieć. Ja przez 5 lat marzyłam o plaskim dachu, ale gdy już zaczęłam konkret...
  • Z czego dach? Liczba postów: 283 Grupa: Robimy dach Zastanawiasz się, jak dbać o dach? Odwiedź https://poradnikbudowlany.eu/dlaczego-re gularne-czyszczenie-dachu-jest-kluczowe- do-utrzymania-trwalosci-pokrycia i do...
  • Jaki dach jest najtrwalszy? Liczba postów: 306 Grupa: Robimy dach Jak dla mnie ciężko stwierdzić, każdy typ dachu ma swoje zalety i wady, a trwałość tak naprawdę zależeć będzie od materiałów i od wykonania.
  • Jak policzyc powierzchnie szczytu domu Liczba postów: 8 Grupa: Robimy dach Jak obliczyć powierzchnię szczytu domu? Aby obliczyć powierzchnię szczytu domu (czyli powierzchnię trójkątnego lub trapezowego fragmentu ściany bocznej pod dac...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19465 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 443

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >