samochód nowy czy używany

« Powrót do grupy: Trudne tematy

Stron: 23 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  4 5 6 7 8  ▸  ▸▸

29 lutego 2016, 13:02

Zgadzam sie: good 0 bad

Ja mam samochód używany, ale ostatnio zacząłem mieć z nim problemy i coś działo się z turbosprężarką. Na szczęście trafiłem na porządny serwis turbosprężarek www.turbosprezarkiserwis.pl w Warszawie gdzie sprawnie zajęli się moim samochodem. Teraz wszystko śmiga doskonale

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

1 marca 2016, 01:52

Myślę, że podstawą jednak jest mieć dobrego fachowca pod ręką, wtedy nie ma tak dużego znaczenia czy samochód jest nowy czy stary :) Osobiście przetestowałem honda warszawa i mogę go smiało polecić za fachową obsługę!

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

9 marca 2016, 10:31

Właśnie moim zdaniem fajne są te rozwiązania, że można sobie samochód bez kłopotu wypożyczyć: http://forcar.com.pl/samochody/ wygodne to jest.

Zgłoś | Cytuj | Link

23 marca 2016, 14:19

Pytanie tylko czy w takim samochodzie na bieżącą są wymieniane oleje i filtry. Nie wspomnę też o drobnych naprawach.
Wiem ile mogą kosztować naprawy gdy się takie wymiany zaniedba. Możecie sobie ceny za oleje na eport2000.pl oleje sami sprawdzić.

Zgłoś | Cytuj | Link

3 kwietnia 2016, 18:40

Zdecydowanie lepiej się operuje nowymi samochodami. My w firmie mamy toyotę proace, namiast prywatnie avensis. Oba auta nowe z toyota konsek sosnowiec. Jeździ się super, auta są wygodne, przestronne i nie wymagają napraw. Miałem auto używane, same kłopoty z nią były. Masakra.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

8 kwietnia 2016, 11:16

Używany samochód jest moim zdaniem lepszym wyborem, głównie ze względu na opłacalność, choć przed zakupem trzeba je dokładnie sprawdzić, tzn. historię auta, jako, ze łatwo o kupno uszkodzonego, czy np. z cofniętym liczkiem, itp. - wystarczy do tego numer VIN. Tutaj http://www.autobaza.pl można znaleźć historię danego auta po numerze VIN - ja dzięki sprawdzeniu historii dowiedziałem się, że auto miało wcześniej kierownicę po prawej stronie.

Zgłoś | Cytuj | Link

24 kwietnia 2016, 14:50

Moim zdaniem lepiej kupić nowy, ale używany też będzie dobrym wyborem, pod warunkiem, że wybierzemy taki w dobrym stanie, kilkuletni, a nie kilkunastoletni. Co do nowego, to najlepiej chyba kupić taki z poprzedniego rocznika - na wyprzedaży można kupić modele z poprzedniego roku taniej o kilka/kilkanaście tyś. W W-wie tutaj http://www.autozoliborz.pl/opel-promocje widziałam ostatnio taką wyprzedaż na kilka modeli Opla.

Zgłoś | Cytuj | Link

26 kwietnia 2016, 10:03

Używany, tylko nie jest łatwo kupić w dobrym stanie. Czasami pojawi sie na ogłoszeniach auto warte zakupu. Po sprawdzeniu stanu technicznego i słabych punktów https://sprzedajemy.pl/poradnik/kolo-dwumasow e-czy-kolo-sztywne-co-wybrac-i-jak-sprawdzic-uzywane,552 kupujemy i cieszymy się nowym zakupem :)

Zgłoś | Cytuj | Link

1 maja 2016, 17:48

My braliśmy auto dostwcze ostatnio Toyota ProAce z Toyota Konsek Sosnowiec. Prowadzimy małą firmę budowlaną. Auto nowe, prosto z salonu eleganckie i komfortowe.

Zgłoś | Cytuj | Link

5 maja 2016, 14:22

Obecnie trudno powiedzieć co jest lepsze. Zależy od sytuacji, możliwości, oczekiwań... Ja długo jeździłem samochodem, który kupiłem jako używany i był nie do zdarcia. Inna sprawa, że po prostu trafił się taki egzemplarz w bardzo dobrym stanie. Teraz mam auto nowe z salonu i też nie mam z nim większych problemów, w serwisie jestem bardzo rzadko, przeglądy też nic nie wykazują, ale jednak co pierwsze auto to pierwsze auto :)

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 23 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  4 5 6 7 8  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Gry komputerowe Liczba postów: 114 Grupa: Trudne tema... Macierze Dell dostępne na stronie macierz Dell oferują zaawansowane technologie deduplikacji i kompresji danych. Dzięki nim możliwe jest optymalne zarządzanie p...
  • Jaki prawnik od rozwodów w Katowicach? Liczba postów: 34 Grupa: Trudne tema... Cześć, nie jest mi łatwo o tym pisać, ale zaczynam proces rozwodowy i szukam dobrego prawnika w Warszawie, który pomoże mi zarówno w kwestiach rozwodu, jak i po...
  • Akumulatory Liczba postów: 25 Grupa: Trudne tema... Witam wszystkie osoby, które są zainteresowane tematem naszej rozmowy. Jeżeli szukacie doradztwa w zakresie ochrony środowiska lub szukacie sprawdzonego skupu a...
  • Korekcja wzroku Liczba postów: 1 Grupa: Trudne tema... Cześć wszystkim! Mam wadę wzroku -5 i coraz częściej myślę o laserowej korekcji. Znalazłem klinikę https://blikpol.pl/ i jestem ciekawy, czy ktoś z Was korzysta...
  • Panele dachowe czy dachówka Liczba postów: 2 Grupa: Trudne tema... Miałem ten sam dylemat. W końcu wybrałem panele dachowe, bo dachówka była znacznie droższa, a ja nie miałem aż takiego budżetu. Panele dobrze się trzymają, łatw...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19406 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 451

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >