sciany

« Powrót do grupy: Stawiamy ściany

Stron: 3 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸

8 stycznia 2011, 09:05

Zgadzam sie: good 0 bad

Witam. Posiadam pewne pomieszczenie które jest w stanie surowym. nie znam się na tym wiec powiem w ten sposób ze od wewnątrz są pustaki. Chciałabym żeby ściany od wewnątrz przypominały ściany. Wiec chciałam zapytać jak krok po kroku to zrobić. Tylko proszę o dokladne tlumaczenie najlepiej jesli ktos podal by mi nazwy tych wszystkich produktow. Chciałabym to zrobic jak najrosciej. Nie zalezy mi na tym zeby to bylo piękne. Proszę o pomoc i wyrozumialosc

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

11 stycznia 2011, 11:48

Może Ci się przyda: http://www.nowoczesnydom.pl/budowa/6-02.htm
U mnie na ścianach jest położona gładź gipsowa Cekol C-45 na tynku cementowo-wapiennym bodajże, wcześniej ściana została zagruntowana, też produktem Cekolu. Tynk był sezonowany, na świeży się nic nie kładzie: "Ściany wykonane z tradycyjnego tynku cementowo-wapiennego można malować lub szpachlować dopiero po upływie 3-4 tygodni od nałożenia tynku - w tym czasie zachodzi reakcja karbonizacji, czyli sezonowanie tynku". Poszukaj na informacji forach na różnych forach budowlanych.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

11 stycznia 2011, 11:50

Może Ci się przyda: http://www.nowoczesnydom.pl/budowa/6-02.htm
U mnie na ścianach jest położona gładź gipsowa Cekol C-45 na tynku cementowo-wapiennym bodajże, wcześniej ściana została zagruntowana, też produktem Cekolu. Tynk był sezonowany, na świeży się nic nie kładzie: "Ściany wykonane z tradycyjnego tynku cementowo-wapiennego można malować lub szpachlować dopiero po upływie 3-4 tygodni od nałożenia tynku - w tym czasie zachodzi reakcja karbonizacji, czyli sezonowanie tynku". Poszukaj na informacji forach na różnych forach budowlanych.

Zgłoś | Cytuj | Link

13 stycznia 2011, 14:46

Jeżeli chcesz szybko i niedrogo wykończyć te ściany to zamiast tynkowania polecam Ci przyklejenie płyt GK lub lepiej okręcić je na stelażu a pomiędzy dać izolację. Jeżeli nie wiesz jak to zrobić tutaj znajdziesz instrukcję krok po kroku jak wykonać ściany z płyty GK

Zgłoś | Cytuj | Link

13 stycznia 2011, 17:35

Izolację to lepiej zostawić sobie na zwenątrz. A i płytę gk bym sobie odpuścił. Lepiej zrobić to w normlany sposób, zagruntować i otynkować. Będzie git

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

14 stycznia 2011, 12:42

wykonczenie k/g nie jest zle, ogranicza tylko przestrzen po wykonanych racach. tynk wapienno cementowy, a pozniej gladz jezeli sie chce uzyskac efekt lustra.

Zgłoś | Cytuj | Link

16 marca 2011, 21:41

chociaż z drugiej strony łatwo to później zdemontować i zrobić od nowa... ale tynk też ;)

Zgłoś | Cytuj | Link

28 marca 2011, 15:26

zawsze mozna pomyslec cos niestandardowo i zrobic wykonczenie w innym materiale niz tynk np plyty sklejka szklo etc etc, wszystko zalezy jakie ma miec przeznaczenie te pomieszczenie.

Zgłoś | Cytuj | Link

28 marca 2011, 21:42

tak czy siak. Tynk najwygodniej położyć.

Zgłoś | Cytuj | Link

16 czerwca 2011, 10:55

co racja to racja, zalezy tylko jeszcze jaki ten tynk

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 3 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19419 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 441

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >