sklep internetowy z drzwiami

« Powrót do grupy: Montujemy okna i drzwi

Stron: 5 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3 4  ▸  ▸▸

19 czerwca 2014, 10:55

Zgadzam sie: good 0 bad

Dobry dobry. Ok mówicie, że jest dobry, ale dlaczego? CO takiego wyjątkowego oferuje?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

23 czerwca 2014, 18:03

Tego też nie wiem. Sklep internetowy ma ten minus, że w razie reklamacji można szukać firmy w po całej Polsce. Do tego drzwi należałoby albo odesłać albo dowieźć do miejsca zakupu. Taki mały mankament reklamacyjny.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

24 czerwca 2014, 20:54

@theme widzę że się trochę znasz. Czyli odradzasz w sumie korzystanie ze sklepu internetowego (jeśli chodzi o zakup drzwi)?

Zgłoś | Cytuj | Link

25 czerwca 2014, 19:57

Odradzać nie mogę, bo to chyba nie zgodne z prawem? Jedynie mogę pokazać minusy tego rozwiązania.
Ostatnio dzwoniłem po kilku takich sklepach z ciekawości i polega to na tym, że zamawia się towar tak samo jak w normalnym punkcie, czeka się tyle samo czasu (4 tygodnie) i tak na prawdę największa różnica polega na tym, że punkt buduje swoją markę latami (obsługa, pomoc, montaż, serwis w czasie gwarancji i po jej skończeniu) a taki sklep internetowy można założyć w dzisiejszych czasach w 15 minut, zamawiać towar u producenta i w razie problemów zwinąć się w następne 15 minut.
Kolejny minus to przewożenie drzwi. Dostawy są na paletach na płasko. Nic niepożądanego nie leży na drzwiach i ich nie uszkodzi. Ode mnie dalej jedzie na przygotowanym samochodzie i też nie ma prawa nic się uszkodzić. Kurier natomiast aby zarobić musi upchnąć jak najwięcej się da na paletę z naszymi drzwiami - tu można uszkodzić coś.

Zgłoś | Cytuj | Link

26 czerwca 2014, 20:12

No rozumiem. A jesteś coś mi w stanie powiedzieć o tych firmach:
- Wikęd
- Mar-tom
Miałem chwilę by zajrzeć do sklepu po powrocie z pracy i rzuciły mi się w oczy. Te pierwsze trochę były droższe i się zastanawiam nad sensem inwestowania, jak jest trochę taniej, a w obu przypadkach na oko wyglądało solidnie.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

26 czerwca 2014, 21:08

Zdecydowanie jest sens dopłacić za Wikęd te kilka stówek. Różnica w cenie nie jest kolosalna ale jakość wykonania i sama estetyka jest znacznie wyższa.
Nie wiem jakie modele widziałeś dokładnie z Mar-Tomów i Wikędu. Porównywalna grubość 55mm z wypełnieniem poliuretanowym na korzyść tej Wikędów.
Handluję i jedną i drugą firmą i złego słowa nie mogę powiedzieć o nich, ale jednak Wikędy lepiej schodzą i nie ma reklamacji na nie praktycznie.

Zgłoś | Cytuj | Link

28 czerwca 2014, 13:07

To że lepiej schodzą, to by mnie raczej nie przekonało, ale praktyczny brak reklamacji już jest dla mnie dobrym sygnałem.
Możesz coś więcej o "Porównywalna grubość 55mm z wypełnieniem poliuretanowym na korzyść tej Wikędów.", bo nie mam pojęcia o co tu chodzi ;)

Zgłoś | Cytuj | Link

30 czerwca 2014, 19:01

Chodziło mi o ogólną jakość drzwi. Bo Wikęd robi 55mm grubości z pianką i ze styropianem. Mar-Tom też robi 55mm z pianką. Porównując drzwi tej samej konstrukcji i o tym samym wypełnieniu moim zdaniem minimalnie droższe Wikędy lepiej wychodzą jakościowo.

Zgłoś | Cytuj | Link

31 lipca 2014, 00:44

Pozycjonowanie przy tym jak prowadzi sie sklep internetowy to teraz podstawa.Każdy chce byc jak najwyżej w wyszukiwarce.Ale jak bys chciał zrobić to skutecznie to mozesz zglosić sie do firmy Ditum.org tutaj masz na nich namiary [url=]http://www-pozycjonowanie.eu/pozycjonowanie.htmlhttp:/ /www-pozycjonowanie.eu/pozycjonowanie.html , oni bardzo skutecznie pozycjonują wiec Twój sklep spokojnie wypromują.

Zgłoś | Cytuj | Link

7 sierpnia 2014, 19:17

Nie wiem, czy zdecydowałbym się na zakup drzwi w necie. Z jednej, głównej przyczyny. Mianowicie, mamy na rynku ogromny wybór drzwi, różnych producentów, różnych przedziałów cenowych i różnych materiałów, z których są one wykonane. Jeżeli na żywo nie sprawdzę, jak dane drzwi wyglądają, nie dotknę okleiny, to tak naprawdę kupuję kota w worku. Swego czasu byłem pewny, że chcę kupić w necie drzwi znanego producenta, podobały mi się wizualnie okrutnie, plusem była również cena. Na szczęście, postanowiłem z żoną obejrzeć je na żywo w Drzwi Studio na Bartyckiej w Warszawie, będąc w halach przy innej okazji. I całe szczęście, że to zrobiliśmy, bo gdybyśmy zamówili owe drzwi, to mielibyśmy problem. Zakupu dokonaliśmy w rzeczonym wyżej sklepie i dziś nie żałujemy decyzji.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 5 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3 4  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Jak zdobyć prawo jazdy? Liczba postów: 5 Grupa: Montujemy o... Najlepiej zapisać się do dobrej szkoły jazdy takiej jak Zdaj Prawko z Poznania i nauczyć się wszystkiego od podstaw pod okiem doświadczonych instruktorów.
  • Montaż okien Liczba postów: 93 Grupa: Montujemy o... Jakiej firmy macie okna?
  • Żaluzje okienne Liczba postów: 21 Grupa: Montujemy o... Powiem wam, że ja nad wszystkim długo myślałam i porównywałam już najróżniejsze oferty i póki co, szczerze mówiąc najbardziej mnie przekonuje ofer...
  • JAKIEJ FIRMY DRZWI ZEWNĘTRZNE? Liczba postów: 517 Grupa: Montujemy o... Ciekawa oferta tylko mało konkretów w tym GreenStepie. Porta, DRE, Pol-Skone - OK jest w czym wybierać. Vikkingi to nisza ale OK jakościowo. Wikęd konkurencji n...
  • Drzwi wewnętrzne Liczba postów: 380 Grupa: Montujemy o... Wybierając drzwi do wnętrza warto byłoby nie tylko patrzeć na wygląd, ale również na jakość wykonania. Sam teraz zastanawiam się nad drzwiami do swojego domu i....

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19416 użytkowników

Użytkownicy online (2)

gości: 351

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >