światło "w kostce brukowej" w ogrodzie

« Powrót do grupy: Ogrodzenia i nawierzchnie

Stron: 4 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸  ▸▸

4 marca 2010, 12:47

Zgadzam sie: good 0 bad

Chciałabym doświetlić ogród bo oprócz lampy naftowej pod pergolą nie mam nic. Myślałam o zamontowaniu oświetlenia "w kostkę brukową", wyglądałoby to subtelnie i klimatycznie. Czy potrzebne do tego będzie jakieś specjalne oświetlenie? Jaki może być orientacyjnie koszt tego? I czy muszę "rozbierać" kostkę żeby zamontować to oświetlenie?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

2 czerwca 2010, 13:23

Chcesz zrobić wpuszczane lampy w kostkę brukową. Do tego konieczna będzie rozbiórka części kostki przynajmniej tam gdzie będą mocowane lampy. Co do kosztów to troche ciężko jest powiedziec wszystko zależne jest od firmy jaka będzie wykonywać pracę i rodzaju lamp.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

17 listopada 2010, 23:08

Do oświetlenia ogrodu polecam świecącą kostkę brukową. Wygląda efektownie i jest długotrwała.
Wygląda to tak:
http://zaklad-rembud.com/index.php?p=1_4_Swiecaca-kostka-bru kowa

Zgłoś | Cytuj | Link

22 listopada 2010, 15:18

Do tego typu podświetlania stosuje się serie oczek halogenowych lub tego typu oświetlenia do ogrodu. Mogą być zasilane zarówno solarnie jak i prądem z sieci.

Zgłoś | Cytuj | Link

2 lutego 2011, 12:37

koszt takiej świecącej kostki to 40-80 zł za sztukę plus zasilacz do nich ok 50 zł

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

25 lipca 2011, 18:56

witam. ja zakupiłem kostkę brukową "ledbruk" na allegro i jestem zachwycony :) efekt super!
http://allegro.pl/hit-swiecaca-kostka-brukowa-led-rgb-granit -8x9x6-i1735384544.html

Zgłoś | Cytuj | Link

26 października 2011, 23:14

Na stronie www.darcom-shop.eu jest ciekawy sklep, jest tam sporo świecącej kostki brukowej LED i wieleinnych produktów LED-owych do wnętrza domu i mieszkania. Hej

Zgłoś | Cytuj | Link

28 sierpnia 2013, 16:06

nawet ładnie wyglądają te oświetlenia:)

Zgłoś | Cytuj | Link

9 lutego 2015, 12:42

Nie lepiej zastosować obok chodnika kilka takich lamp, wysokość podobna jak przy lampach solarnych, tylko wygląd lepsze i dużo lepsze oświetlenie. Zobaczcie to co jest na zdjęciu niżej:

Zgłoś | Cytuj | Link

10 lutego 2015, 18:53

Jakie to daje światło i ile takich lamp powinno się umieścić na długości 30 metrów, aby faktycznie wynikał z tego jakiś zadowalający efekt?

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 4 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Jakie ogrodzenie? Liczba postów: 31202 Grupa: Ogrodzenia... [quote=R-met.pl]Zgadzam się aczkolwiek nie mam pewności czy panele ogrodzeniowe są na tyle reprezentatywne aby zawsze umieszczać je na front, może lepszą opcją....
  • Jakie nowoczesne ogrodzenie wybrać. Liczba postów: 10784 Grupa: Ogrodzenia... Odkryj szeroką gamę drewnianych listew oferowanych przez https://listwywplot.pl/kategorie/drewnia ne-listwy/. Ich produkty są idealne do tworzenia pięknych i trw...
  • jak wysoki płot? i z czego? Liczba postów: 4085 Grupa: Ogrodzenia... drewniany najlepszy
  • Ogrodzenie ogrodka? Liczba postów: 402 Grupa: Ogrodzenia... No to może jakiś piękny mur Amsterdam bądź ogrodzenie Karo które też pozwoli Ci się fajnie odciąć od natrętnych sąsiadów którzy też lubią zaglądać na czyjeś pod...
  • Projektowanie i wstępna wycena ogrodzenia Liczba postów: 135 Grupa: Ogrodzenia... Może sprawdzic jeszcze ogrodzenia od Pozbruk, znajdziesz u nich dość duży wybor modeli oraz sporo inspiracji jeżeli chodzi o ogrodzenia.

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19406 użytkowników

Użytkownicy online (3)

gości: 237

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >