Witam. Jak to bywa ze starymi kominami...jest on nieszczelny.Ma ponad 20 lat i jest z cegly.Postanowilem odciac sie od niego calkowicie. Zamurowalem wywietrzniki bo z luftu ktory mial byc wytwietrznikiem wydobywal sie dym.Przechodzil z kanalu obok. Kupilem czujniki czadu.Teraz sie zastanawiam czy to wystarczy.Teoretycznie powinno byc ok.Zewnetrzne sciany komina albo sa w plytkach albo gladz.Nie widac zadnych pekniec.Czujniki nie piszcza.A ze w srodku miedzy luftami moze przechodzic dym to juz nie powinno mnie w sumie martwic bo od komina dom jest juz odciety. Teraz pale wylacznie ekogroszkiem. Mysle jeszcze nad szlamowaniem. Dla komfortu psychicznego.Robil ktos cos takiego ? Warto ? Jakies namiary na ekipe specjalizujaca sie w tym ?
Gość: arturrro praktykant |
|
| |
Reklamy Google | |
offline Eccelent kierownik
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline zivy praktykant
|
Witam -ja mam dom 27 lat i w tym roku szlamowałem komin wysoki 12m i tak za 50zl kupiłem wyciąg dorobiłem nogi zrobiłem z liny szczotkę jak otwór komina +4cm większą wyciągiem od wyczystki po górę czyściłem aż była goła cegła następnie zrobiłem tłok na spodzie kawałek blach guma z przenośnika o 3cm mniejsza od przekroju na to gąbka gr.12cm bo taką miałem i ona o 3-4cm większa lina na sam dół zapinasz tłok i z góry lejesz zaprawę tynkarska do której dodałem cementu zaprawę lejesz powoli i nie za dużo i pociągasz tłok i tak do samego wylotu 2 osoby 2 dni po 4-5 godzin tak robiłem 4 lata temu kuzynce i nic się nie dzieje a koszt znikomy 4 worki zaprawy chęć do pracy |
| |
Konto usunięte praktykant |
|
| |
offline E-budujemy majster
|
|
| |
Reklamy Google | |
Gość: Markinso praktykant |
|
| |
offline kalinkosaro praktykant
|
Ja przyczynie się do słów Markinso i majstra E-budujemy Jeśli mogę to polecę firmę z Pszczyny zajmuję się doszczelnianie szlamowaniem kominów numer telefonu: 665-636-933 miałem cały popękany komin i nie ma szans samemu tego zrobić tym bardziej że potrzebna jest do tego specailna masa SKD |
| |
Gość: aleksij praktykant |
nie jestem przekonany o tym, że Twoje rozwiązanie jest bezpieczne, może najlepiej to skonsultuj ze specjalistą, zadzwoń np do http://www.kominiarz.biz.pl/ |
| |
Gość: Makłowicz praktykant |
|
| |
Gość: janek86 praktykant |
ja stary komin z cegły wyminiłem jakiś czas temu na ceramiczny coś takiego http://www.checz.pl/oferta/kominy-ceramiczne. html to był chyba najlepszy wybór. |
|