szukam pomysłu na tani dom

« Powrót do grupy: Technologie i materiały

1 maja 2007, 17:43

Zgadzam sie: good 0 bad

WITAM PLANUJę WYBUDOWAć DOM CHCIAłA BYM SIę ZORIENTOWAć JAKI JEST OBECNIE KOSZT BUDOWY DOMU 120 METROWEGO.
BęDE WDZIęCZNA ZA ODPOWIEDZ.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

5 maja 2007, 00:46

polecam szkielety :))
http://www.kredytdom.pl/poradnik/budujesz/inteligentny_dom/

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

5 maja 2007, 09:57

Już chyba nie pierwszy raz polecany jest ten link. A może coś więcej od siebie. No i co to za doradca ten od tego artykułu?

Zgłoś | Cytuj | Link

5 maja 2007, 19:52

Właśnie zrobiłem sobie kosztorys dla domku 60 m2 pow mieszkalnej a dokładnie 59,98 m2 i wyszło mi 50 tyś. bez robocizny , bo sam go wybuduję. w cenie jest też wkalkulowana działka 350 m2 po 15 zł/m2. Nie ma wliczonych przyłączy pon. nie znam jeszcze kosztów. Tę cenę można nieco zmniejszyć budując szeregowo, no i działka może być wtedy większa. Jeśli znajdę kilkunastu chętnych to i na materiałach kilka procent można zaoszczędzić, a do tego koszty przyłączy mogą być mniejsze.
Twój domek ma być dwa razy większy - co nie znaczy dwa razy droższy. myślę że jakieś 120 - 140 tyś wystarczy, ale to zależy od bardzo wielu rzeczy. Równie dobrze można wydać dziesięć razy więcej i osiągnąć gorszy rezultat.
Wszystko jest kwestią myślenia.

Zgłoś | Cytuj | Link

13 maja 2007, 15:49

Tanie budowanie zajżyj na stronę www.ati-cor.pl

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

30 maja 2007, 14:21

Kupujesz domek drewniany i przenosisz go na swoją działkę, robisz sam instalacje,grodzisz się siatką pantanet i już :)

Zgłoś | Cytuj | Link

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Sypialnia Liczba postów: 51 Grupa: Technologie... Widziałam ostatnio świetną opcję na https://kefmeble.pl/ na wygodne i stylowe łóżka kontynentalne, które super sprawdzą się w sypialni – idealnie łączą elegancj...
  • jak długo trwa budowa domu?... Liczba postów: 520 Grupa: Technologie... Jeśli szukacie firmy która zajmuje się profesjonalnie pracami ziemnymi, wynajmowaniem maszyn budowlanych a nawet transportem ponadgabarytowym i niskopodwoziowym...
  • Jakie okna dachowe? Liczba postów: 337 Grupa: Technologie... Czy do takich okien łatwo jest dopasować rolety?
  • jakie pustaki do budowy domu Liczba postów: 293 Grupa: Technologie... Bloczki betonowe cieszą się bardzo dużą popularnością wśród materiałów budowlanych wykorzystywanych do budowy domków jednorodzinnych. Moim zdaniem bardzo fajny....
  • Fotowoltaika Liczba postów: 161 Grupa: Technologie... Zdecydowałam się na montaż fotowoltaiki w domu i to była świetna decyzja. Wybrałam firmę SIB (fotowoltaika w bielsku białej) z Bielska-Białej i mogę ich szczerz...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19416 użytkowników

Użytkownicy online (2)

gości: 353

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >