tynk akrylowy firmy bolix

« Powrót do grupy: Technologie i materiały

Stron: 2 ▾ Skocz do strony
◂  1 2

14 kwietnia 2008, 13:33

Zgadzam sie: good 0 bad

Podczas wykonywania analizy c-w biorę pod uwagę wiele aspektów. Składy chemiczne są jednak nie najważniejsze. Dla wyeliminowania zjawiska zakwitania elewacji - szczególnie od strony pólnocnej, najważniejsze jest wykluczenie jednego z trzech znanych warunków istnienia rozwoju glonów. Tu podstawowe znaczenie ma przede wszystkim spełnienie kryterium Kunzel'a. Kiedy dochodzimy do wyboru produktów, można sugerować się składem chemicznym czy ceną - w zależności od oczekiwania i możliwości kasowych inwestora.
Powtarzam, że gwarantuję dobór poszczególnych warstw przegrody eliminujący powstawanie glonów. Jeśli jest to niemożliwe (zdarza się), wówczas zmieniamy konstrukcję przegrody (jeśli jest możliwość) lub wybieramy najmniejsze zło i o tym informujemy inwestora. Dobieranie produktów tylko na podstawie marki, klasy czy ceny nie ma najmniejszego sensu. To od początku tego wątku podkreślam.

Jerzy Zembrowski

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

15 kwietnia 2008, 19:32

Niestety enigmatyczna i jak zwykle wymijająca odpowiedź. Jedyny konkret - to teoria Kuenzela, zresztą przejęta do norm powłokowych. Stąd moje pytanie.

Fakt spełnienia zasady Kuenzela leży baaaardzo daleko od faktu, że fasada porasta lub nie porasta glonami.

"Podczas wykonywania analizy c-w biorę pod uwagę wiele aspektów. Składy chemiczne są jednak nie najważniejsze. "

A czy je wogóle Pan bierze?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

16 kwietnia 2008, 17:32

Panie sp5cośtam
Jeśli moje wypowiedzi są enigmatyczne i wymijające, znaczy iż nic z nich Pan nie pojmuje. Proszę sobie darować dyskusje na tematy zawodowe, gdyż stwierdzam ponad wszelką wątpliwość, iż jest Pan dyletantem w dziedzinie fizyki budowli.
Żeganm.

Jerzy Zembrowski

Zgłoś | Cytuj | Link

16 kwietnia 2008, 20:01

Za Gomułki brak własnej argumentacji uzasadniało się
- "A w Stanach biją Murzynów".

Niestety w Pan przypadku jest podobnie.
Najlepszą metodą obrony jest atak.

W Pana przypadku - pozamerytoryczny.

Zgłoś | Cytuj | Link

11 października 2011, 16:13

Jako jedyny skusiłem się na Bolixa bo przecież to znana firma jak Atlas , ceresit , itd.na moim zamkniętym osiedlu gdzie mieliśmy do wyboru różnych producentów sąsiedzi robili na , Malfarbie , Greinplast ,Tytanie można powiedzieć że na mniej znanych produktach.Reasumując minęły około 3 lata, tamte domki zachowały kolor , estetykę itd. a mój domek wygląda za przeproszeniem jak gówno w lesie brudny i zazieleniony ,moja wina skusił mnie handlowiec 5lat gwarancji i cena.Jaka gwarancja , niezasadna ok mam ogród i dużo wilgoci ale do jasnej ciasnej handlowiec (doradca techniczny powinien coś zaproponować jakieś rozwiązanie przecież był na miejscu i zasugerował tynk akrylowy.A teraz jako jedyny z sąsiedztwa dopłacę do tej elewacji bo razi w oczy , wstyd marka i profesjonalizm . Tani markowy produkt ku przestrodze.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

20 października 2011, 15:35

Jeśli chodzi o BOLIX to po około 10 latach jak go stosuję w wykonywaniu dociepleń, stwierdzam, że naprawdę jest to badziewie, większa część elewacji po około 5 latach odwarstwia się od gruntu, przedstawiciel podchodzi do tego, że gwarancja jest na 3 lata i proszę się niczym nie przejmować, to Jego słowa.
co ważniejsze obserwuję elewację które wykonywali inni wykonawcy i dzieje się podobnie.
ja więcej nie będę stosował materiałów firmy BOLIX.
Przedstawiciel z którym prowadzę rozmowy gdyby u mnie pracował i tak podchodził do klientów to dałbym mu zaledwie 2 miesiące w mojej firmie, jest to bardzo nie poważny człowiek na poważnym stanowisku.

Zgłoś | Cytuj | Link

18 maja 2012, 14:20

Oczywistym jest, że system ociepleń powinie być na lata. Odwarstwienie systemu może być spowodowane błędami wykonawczymi, tym bardziej że jak jest opisane, występuje ono miejscami. Może być to złe zagruntowanie, nieodpowiednia temperatura nakładania warstw, niestosowanie się do zaleceń producenta. Należy także brać pod uwagę, iż cały system był robiony na produktach jednego producenta.

Zgłoś | Cytuj | Link

20 listopada 2012, 11:48

Użytkownik Gość: wykonawca napisał: Jeśli chodzi o BOLIX to po około 10 latach jak go stosuję
w wykonywaniu dociepleń, stwierdzam, że naprawdę jest to
badziewie, większa część elewacji po około 5 latach
odwarstwia się od gruntu.

co ważniejsze obserwuję elewację które wykonywali inni
wykonawcy i dzieje się podobnie.

a co z Majstertynkiem? nasz szef budowy nam go poleca, ale wiem Pan, lepiej sie poradzić gdzieś jeszcze. chodzi dokładnie o tego baranka:
http://hurtowniabudowlana24.pl/produkt/1104,t ynk-akryl-majstertynk-b10-a600-25kg

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 2 ▾ Skocz do strony
◂  1 2

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Jakie okna dachowe? Liczba postów: 338 Grupa: Technologie... Czy do takich okien łatwo jest dopasować rolety?
  • jak długo trwa budowa domu?... Liczba postów: 521 Grupa: Technologie... Jeśli szukacie firmy która zajmuje się profesjonalnie pracami ziemnymi, wynajmowaniem maszyn budowlanych a nawet transportem ponadgabarytowym i niskopodwoziowym...
  • Sypialnia Liczba postów: 51 Grupa: Technologie... Widziałam ostatnio świetną opcję na https://kefmeble.pl/ na wygodne i stylowe łóżka kontynentalne, które super sprawdzą się w sypialni – idealnie łączą elegancj...
  • jakie pustaki do budowy domu Liczba postów: 293 Grupa: Technologie... Bloczki betonowe cieszą się bardzo dużą popularnością wśród materiałów budowlanych wykorzystywanych do budowy domków jednorodzinnych. Moim zdaniem bardzo fajny....
  • Fotowoltaika Liczba postów: 161 Grupa: Technologie... Zdecydowałam się na montaż fotowoltaiki w domu i to była świetna decyzja. Wybrałam firmę SIB (fotowoltaika w bielsku białej) z Bielska-Białej i mogę ich szczerz...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19416 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 375

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >