urzadzanie nowego domu-od czego zaczac?

« Powrót do grupy: Technologie i materiały

14 października 2008, 13:00

Zgadzam sie: good 0 bad

Niedługo zakonczy sie mi budowa nowego domu i powiem szczerze ,że nie mam
zielonego pojecia jak sie wziac za urzadzanie domu?
Jaki kolor scian, jakie meble? Wiem mniej wiecej w jakim chciałabym
stylu miec go urzadzonego, ale kompletnie niewiem od czego zaczac?
Korzystaliscie z usług jakiegos dekoratora wnetrz?
Czy jest jakis program ,w którym mozna komputerowo zmieniac np.
kolory ścian i meble??

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

7 czerwca 2010, 16:01

Najpierw musisz mieć obmyśloną koncepcje. Tak są różnego rodzaju programy tego typu podam Ci link:
http://www.dobreprogramy.pl/Bezplatne-programy-do-aranzacji- wnetrz-i-ogrodow,Artykul,11315.html

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

17 czerwca 2010, 11:48

A nie zastanawiałaś się nad wynajęciem jakiegoś projektanta wnętrz? Taka osoba może bardzo pomóc, wymyśli ci koncepcje całościową, fajnie dobierze materiały, urządzi dom z gustem i smakiem. Myślę, że jak robi się jakiś większy remont, albo zmienia się coś w mieszkaniu czy tak jak w twoim przypadku urządza dom od podstaw, to taka osoba może się bardzo przydać. Specjaliści z n-design.pl są bardzo dobrzy, mają nie małe osiągnięcia w tej dziedzinie i ich projekty są naprawdę wyjątkowe. Zerknij sobie na stronę i zaglądnij do galerii, na pewno ci się spodoba.

Zgłoś | Cytuj | Link

18 czerwca 2010, 16:02

Hej!
Ja bym zostawił urządzenie wnętrza żonie bo kobiety to mają raczej większe zacięcie do takich rzeczy :wink:
Ale jak nie masz takiej opcji, to może warto skorzystać z pomocy dekoratora?
Jeśli masz dodatkowe fundusze to na pewno warto, zwłaszcza że sam nie masz pomysłu...

Zgłoś | Cytuj | Link

23 czerwca 2010, 23:48

Pewnie, że można zrobić tanio i ładnie. Ja tak robiłam i wyszło lepiej niz gdyby mi projektował architekt- i mam tak, jak mi się podoba, a nie wizje jakiegoś architekta. Łazienke zaprojektowali mi gratis w sklepie, w którym kupowałam płytki. Kuchnie mi zaqprojektowali w sklepie, w którym kupowałam meble- zrobili mi cały projekt, łacznie z roznymi układami, kolorami. Reszte wymyśliłam sobie sama- artykuły o ruznych zasadach projektowania znalazłam na stronie http://www.artdesign.pl/ , projekty takie jak mi sie podobaja na iprojektowanie.pl Poza tym szukałam dużo w internecie, kazdy sprytny stolarz potrafi zrobic to co mu sie pokarze na zdjeciu. Projektant wcale nie jest potrzebny!

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• jak długo trwa budowa domu?... Liczba postów: 530 Grupa: Technologie... Jeśli szukacie firmy która zajmuje się profesjonalnie pracami ziemnymi, wynajmowaniem maszyn budowlanych a nawet transportem ponadgabarytowym i niskopodwoziowym...
  • Minikoparka - jaka? Liczba postów: 37 Grupa: Technologie... Bierz chłopieeeeee, bo zdrowia nie kupisz. Ja dźwigałem płyty chodnikowe (oczywiście myślałem że jestem nieśmiertelny) ale teraz plecki bolą. Koparką wykopiesz,...
  • Jakie okna dachowe? Liczba postów: 344 Grupa: Technologie... Czy do takich okien łatwo jest dopasować rolety?
  • Ogrodzenia PCV :] Liczba postów: 429 Grupa: Technologie... Pytanie czy ogrodzenie pcv to faktycznie najlepsza i zarazem jedna z tańszych opcji, bo moim zdaniem nie do końca. Może poniekąd jeżeli chodzi o cenę to można s...
  • Sypialnia Liczba postów: 51 Grupa: Technologie... Widziałam ostatnio świetną opcję na https://kefmeble.pl/ na wygodne i stylowe łóżka kontynentalne, które super sprawdzą się w sypialni – idealnie łączą elegancj...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19417 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 274

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >