witam,
mam takie otóz pytanie do osób znających się na
dachach,
posiadam Stary dom drewniany zbudowany kikadziesiąt lat
temu prze moja rodzine.
Dach pokryty jest dachówką karpiówką .
Dach jest w bardzo złym stanie i wymaga remontu ale to
dopiero na wiosne
w niektorych czesciach dach przecieka i w zwiazku z
powyzszym prosze o info jak mozna go uszczelnic nie duzym
kosztem aby przetrwac do wiosny.
dziekuje za informacje
pozdrawiam
Pawel
offline maestrunio praktykant
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline Maleńka inżynier
|
Może spróbuj go uszczelnić płynną membraną, firma www.proof-tech.com jest producentem tego wynalazku. Myślę, ze takie rozwiązanie sprawdzi się idealnie. I z tego co wiem ta forma uszczelniania jest bardzo skuteczna. |
| |
Reklamy Google | |
offline darful majster
|
|
| |
Gość: mortyur praktykant |
Niedawno również uszczelniałem swój dach. Mogę wam polecić zakup produktów uszczelniających od firmy www.sklep-izotex.pl Mają szeroką ofertę świetnych produktów do wykonywania hydroizolacji i uszczelnień. |
| |
offline Bordon44 fachowiec
|
|
| |
Reklamy Google | |
Gość: gary praktykant |
Szeroką ofertę materiałów od budowy dachu w tym materiałów izolacyjnych ma firma www.serwisdach.com.pl Zbudowałem dach w swoim domu materiałami, które od nich zakupiłem i mogę wam powiedzieć że są świetne. |
| |
offline Madamm praktykant
|
|
| |
offline Tomek111 fachowiec
|
|
| |
offline Costucha majster
|
Żeby dach spełniał dobrze swoją funkcję, należy też pamiętać o jego systematycznej impregnacji. Jeszcze kilka lat temu w ogóle o tym nie myślałem, ale teraz widzę, że jest to konieczne |
| |
offline Bordon44 fachowiec
|
Ja pod dachówkę wybrałem izolację nakrokwiową DivoDamm Pro która świetnie ogranicza mostki cieplne i można ja stosować zamiast deskowania na całej powierzchni dachu, do tego jeśli potrzebujesz materiałów uszczelniających m.in przy kominie to również zajrzyj na ich stronę oraz do dystrybutorów. |
|