offline srebrnakotka777 majster
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline justyna85 fachowiec
|
Myślę, że bez względu na rodzaj okien powinno się wietrzyć mieszkanie codziennie, niezależnie od pogody od 1-2 razy dziennie, po 15-20 min ewentualnie możesz rozszczelnić okno taka mikro wentylacja, i cały dzień niech sobie będzie na takim "poziomie" chociaż to nie zastąpi prawidłowego wentylowania |
| |
Reklamy Google | |
offline Budowlaniec24 inżynier
|
|
| |
offline Anna78 praktykant
|
|
| |
offline szymczyk doświadczony
|
Produkowane obecnie okna, zarówno plastikowe, jak i
drewniane charakteryzują się dużą szczelnością. Stają
się barierą dla powietrza zewnętrznego, które jest
niezbędne do sprawnego działania wentylacji pomieszczeń.
Brak doprowadzenia powietrza wpływa na samopoczucie osób
przebywających w pomieszczeniach oraz może doprowadzić do
zwiększenia wilgoci w pomieszczeniu oraz powstania pleśni
(ciemny nalot). |
| |
Reklamy Google | |
offline Aneczka doświadczony
|
|
| |
offline Czerwiak_pl praktykant
|
|
| |
Gość: Jogin praktykant |
Odświeżam temat, czytałem, że współcześnie montuje się okna ze specjalnymi wywietrznikami, które same dbają o odpowiednią wentylację w danym pomieszczeniu, odsyłam do źródła - http://www.okna-pasywne.pl/poradnik/jak-wietr zyc-mieszkanie-zima , czy w takim razie wietrzenie nie jest już potrzebne? Czy zawsze będzie niezależnie od tego co wymyślimy? |
| |
offline theme fachowiec
|
Taaaak, ale jest jedno "ALE". |
| |
offline KupujDrzwi.pl majster
|
|
|
wietrzenie mieszkania
«
Powrót do grupy: Montujemy okna i drzwi
Ostatnio na forum
- Jak zdobyć prawo jazdy? Liczba postów: 5 Grupa: Montujemy o... Najlepiej zapisać się do dobrej szkoły jazdy takiej jak Zdaj Prawko z Poznania i nauczyć się wszystkiego od podstaw pod okiem doświadczonych instruktorów.
- Montaż okien Liczba postów: 93 Grupa: Montujemy o... Jakiej firmy macie okna?
- Żaluzje okienne Liczba postów: 21 Grupa: Montujemy o... Powiem wam, że ja nad wszystkim długo myślałam i porównywałam już najróżniejsze oferty i póki co, szczerze mówiąc najbardziej mnie przekonuje ofer...
- JAKIEJ FIRMY DRZWI ZEWNĘTRZNE? Liczba postów: 517 Grupa: Montujemy o... Ciekawa oferta tylko mało konkretów w tym GreenStepie. Porta, DRE, Pol-Skone - OK jest w czym wybierać. Vikkingi to nisza ale OK jakościowo. Wikęd konkurencji n...
- Drzwi wewnętrzne Liczba postów: 380 Grupa: Montujemy o... Wybierając drzwi do wnętrza warto byłoby nie tylko patrzeć na wygląd, ale również na jakość wykonania. Sam teraz zastanawiam się nad drzwiami do swojego domu i....