wilgoć pomocy

« Powrót do grupy: Robimy izolację cieplną

Stron: 3 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸

24 stycznia 2012, 15:15

Zgadzam sie: good 0 bad

Witam w pokoju w którym jest wysunięty balkon nad oknem a pod balkonem sąsiadów z góry tworzy się wilgoć na ścianie i suficie(w dotyku mokre),pokój jest wietrzony. Blok ocieplony styropianem 5cm. Co mogę zrobić bo jak patrzę na nowo pomalowany sufit i ścianę po tamtej zimie(było dokładnie to samo) to tylko płakać mi się chce. Proszę o poradę

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

10 lutego 2012, 12:52

Najprawdopodobniej tworzy się mostek termiczni po zbrojeniu balkonu. Rozwiązaniem jest ocieplenie płyty balkonowej z góry i z dołu. Często zdarza się że jest to trudne (balkon sąsiada), a czasem wręcz niemożliwe (nisko osadzone drzwi balkonowe). Osobiście zastanawiałbym się nad ociepleniem od wewnątrz - na stronach >budnet.pl< widziałem propozycję z wykorzystaniem systemu Ytong

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

24 lutego 2012, 17:28

A czy problem z wilgocią zaczął się pojawiać po termomodernizacji budynku? Być może jest tu także problem źle wykonanego montażu ocieplenia - stąd mostek termiczny liniowy wzdłuż balkonu.
---
Służę pomocą,
e-Rzecznik Knauf Insulation

Zgłoś | Cytuj | Link

15 lipca 2018, 16:18

No wilgoć szczególnie w ścianach to ogromny problem.

Zgłoś | Cytuj | Link

15 lipca 2018, 19:26

Dlatego warto szukać sprawdzonych rozwiązań w zakresie osuszania żeby raz a porządnie się z tym rozprawić.

Ten post był edytowany przez Tomek111 dnia: 16 lipca 2018, 15:03
Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

15 lipca 2018, 20:09

Redesigned bare pictures
http://amateurblowjob.adultnet.in/?yuliana
erotic vampires erotic trailers erotic illustrations hindi erotic movies www.erotic.co.za

Zgłoś | Cytuj | Link

31 lipca 2018, 16:29

Szanowni Państwo,
Wilgoć, a co za tym idzie pleśń mają negatywny wpływ na komfort i zdrowie domowników. Aby uniknąć powstawania tego typu problemów, warto pamiętać o zapewnieniu prawidłowej wentylacji pomieszczeń i ich równomiernym ogrzewaniu. W razie pojawienia się zagrzybienia można zastosować preparat glono i grzybobójczy Foveo Tech RG 10. Należy go nanieść w postaci nierozcieńczonej na zainfekowaną grzybem powierzchnię. Zawarte w wyrobie biocydy usuną grzybnię. Produkt trzeba stosować zgodnie z zaleceniami producenta.

Zgłoś | Cytuj | Link

20 sierpnia 2018, 09:34

Negatywów pojawienia się wilgoci jest naprawdę wiele i co do tego nikt nie ma wątpliwości, natomiast samo zamaskowanie jej w praktyce nic nie da, tutaj polecam zwalczyć główne źródło problemu wilgoci i postawić na dobrą izolację.

www.DragonPur.pl

Zgłoś | Cytuj | Link

18 września 2018, 12:21

Modern snare programme:
http://gracie.web.telrock.net

Zgłoś | Cytuj | Link

22 listopada 2018, 18:55

Dobra wentylacja to podstawa.
---
szybka pożyczka dla zadłużonych

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 3 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Ocieplanie Liczba postów: 13 Grupa: Robimy izol... Z dobrej jakości firm specjalizujących się w ocieplaniu to polecam https://iqterm.pl/ Korzystałam z ich usług i naprawdę jestem mega zadowolona
  • jak ocieplic garaż blaszany Liczba postów: 41 Grupa: Robimy izol... Ocieplenie garażu blaszanego to świetny pomysł, zwłaszcza na nasze kapryśne zimy. Najczęściej stosuje się styropian o grubości 3-5 cm, mocowany od wewnątrz za p...
  • Ocieplenie poddasza - czym najlepiej ? Liczba postów: 175 Grupa: Robimy izol... Więcej pracy i problemów niż pożytku. Musisz zastosować paroizolacje. Cięcie i uszczelnianie jej między krokwiami, do fachowej roboty się nie zalicza. Lepiej za...
  • Jaki tynk? Liczba postów: 842 Grupa: Robimy izol... Nie mam doświadczenia w tej dziedzinie. Nie będę mógł za bardzo pomóc.
  • Computer Network Assignment Help By Computer Netwo... Liczba postów: 1 Grupa: Robimy izol... Do you find it difficult to complete your assignments? Have you considered paying someone to complete them for you? You can stop searching because Computer Netw...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19649 użytkowników

Użytkownicy online (2)

gości: 290

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >