wkłady kominkowe BLANZEK

« Powrót do grupy: Kominki od A do Z

Stron: 2 ▾ Skocz do strony
◂  1 2

2 grudnia 2007, 19:55

Zgadzam sie: good 0 bad

kolego a slyszales o takim materiale jak keramot lub alutec??bija na glowe szamot,a blanzek z szamotem-cena kosmiczna,nie wiem kto tam rzadzi i jaka prowadza pilotyke, a cena jest kosmiczna.
ps.widac ze na rynek niemiecki hheeh

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

5 grudnia 2008, 11:26

moja opinia o BLANZKACH - kominki ładnie wykonane o spokojnym wyglądzie
co do użytkowani dają wystarczająco dużo ciepła proste w obsłudze no ale może jedna wada potrafią czasem połykać więcej drewna może producent powinien zadbać o lepszą regulacje spalania

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

16 czerwca 2009, 00:59

Witam, czy macie moze jakies opinie na temat wkladow kominkowych Uniflam? To produkt z Francji. Ladnie wyglada, ale nie mam pojecia jak z jego jakoscia.

Zgłoś | Cytuj | Link

16 października 2009, 14:10

Użytkownik krys napisał: moja opinia o BLANZKACH - kominki ładnie wykonane o spokojnym wyglądzie
co do użytkowani dają wystarczająco dużo ciepła proste w obsłudze no ale może jedna wada potrafią czasem połykać więcej drewna może producent powinien zadbać o lepszą regulacje spalania

zatkaj w górnej części drzwiczek otwory deflektora (ma to niby pomagać w utrzymaniu czystości szyby), a spalanie Ci się poprawi.

Zgłoś | Cytuj | Link

27 listopada 2009, 00:01

Powiem państwu, że ja bym nie szukała po naszych sąsiadach kominków tylko rozejrzała się w kraju po firmach które produkują kominki. Kominki z płaszczem wodnym z tego co widziałam dobre ma firma inotec.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

6 grudnia 2009, 19:27

Mam wkład BLANZEK 700 (najprostszy model z płaską szybą) od 3 lat. To bardzo dobry wkład. Długo trzyma żar - po nałożeniu "do pełna" wieczorem, rano w kominku jeszcze się żarzy. Ma duże możliwości regulacji, które dobrze działają (szyber oraz dopływ powietrza). Polecam wszystkim ten wkład.

Zgłoś | Cytuj | Link

26 grudnia 2009, 13:10

Wbrew pozorom czesi znają się na rzeczy. Lecz jeśli kupujecie model najtańszy z linii, to nie oczekujcie od niego cudu. To tak jakby kupić mercedesa A i narzekać że nie ma komfortu S-klasy.
A jeśli kupicie jakieś polskie gó...no, to dopiero zobaczycie co znaczy spartolić kominek. Już gorsze robią chyba tylko chińczycy.
A ta Invicta-Uniflam to polsko chińskie szity a nie francuskie cuda. Niby istnieją od kilkudziesięciu lat a nie mają porządnej strony internetowej??? Przecież to śmierdzi na kilometr.
Podsumowanie: albo porządne np. niemieckie, czeskie bądź węgierskie:
*STAHLBAU LÜTTEWITZ ROSSWEIN
*Haas & Sohn Ofentechnik
*BARTZ WERKE
*TEKON
albo polsko chińskie gó..na:
*Uniflam
*Invicta
*Hajduk
*Unirol
AM

Zgłoś | Cytuj | Link

4 maja 2010, 02:52

Polecam odwiedzenie strony: www.biofire.com.pl

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 2 ▾ Skocz do strony
◂  1 2

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• kominek z płaszczem wodnym Byrski, coś nie tak Liczba postów: 478 Grupa: Kominki od... Najlepiej wezwać do tego serwis i niech zobaczą co jest nie tak. W tym przypadku nie widze innego rozwiązania. Można też wymienić go na inny model,popatrz w nas...
  • dym z pieca kaflowego Liczba postów: 4 Grupa: Kominki od... Istnieje kilka możliwych przyczyn, które mogą wpływać na złe funkcjonowanie komina i pieca, a także rozwiązania, które mogą pomóc. 1. Problem z przewodem komin...
  • PIec do chleba - jest tu zdun?? Liczba postów: 16 Grupa: Kominki od... Świetnie to wymyśliłeś, ja również jestem za swojskimi produktami. Jeśli chodzi o wędzarnie na działkę to jakie firmy możesz polecić? Zastanawiam się nad zakupe...
  • Piece wolnostojace, kozy Liczba postów: 67 Grupa: Kominki od... duzy wybor tych piecow typu Koza ma firma Kratki. kupilismy taki dla babci bo poprzedni piec byl bardzo obciazajacy
  • Odprowadzenie spalin z kominka Liczba postów: 52 Grupa: Kominki od... pablo ... dlaczego nie nauczyles sie czytac ze zrozumieniem Użytkownik napisał: Czytam i tak coś mi tu nie pasuje jeżeli temp. w palenisku osiąga 250 st...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19416 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 556

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >