Konto usunięte praktykant |
|
| |
Reklamy Google | |
Gość: kamelia praktykant |
Trochę się dziwię że o to pytasz, bo też mieszkam w bloku spółdzielczym (dokładniej mówiąc - wieżowcu) i u mnie wszyscy mają zamontowane drzwi otwierające się na zewnątrz. Musisz skontrolować jak mają sąsiedzi - jeżeli im też otwierają się na zewnątrz to bez wahania też tak zrób, a jeżeli nie mają to proponowałabym napisać w tej sprawie do spółdzielni bo drzwi inne niż wszystkie naruszyłyby konstrukcję budynku :/ |
| |
Reklamy Google | |
offline bud fachowiec
|
Dokładnie, zgadzam się z przedmówcą. Znajomy zakładał ostatnio w bloku spółdzielczym drzwi antywłamaniowe, jako drugą parę, więc jedna otwiera się do środka a druga na zewnątrz. |
| |
offline Tablice-BHP.pl doświadczony
|
|
| |
offline theme fachowiec
|
A nieprawidłowy montaż może prowadzić do uszkodzenia drzwi czy pęknięcia szyby w oknie. Drzwi stają się co raz precyzyjniejszą przegrodą termiczną więc i do montażystów wymaga się ciut większej precyzji jak np. w montowaniu drzwi choćby z popularnego Wikędu z zasuwnicą hakową. Zasuwnica ma ten plus, że dociska skrzydło na całej powierzchni, ale wymaga też więcej skupienia przy montażu, aby każdy hak trafiał równo w gniazdo w ościeżnicy. Laik raczej tego dobrze nie zamontuje. |
| |
Reklamy Google | |
offline Bordon44 fachowiec
|
|
| |
Gość: fiesta6 praktykant |
Po założeniu drzwi należy natychmiast wyrobić drugą, zapasową parę kluczy. Pomogą one uniknąć nieprzewidzianych kłopotów, takich jak problem z dostaniem się do mieszkania, przy zagubieniu kluczy! Nas ten problem na szczęście ominie, gdyż klucze wyrobiliśmy w http://cezarszczecin.pl/ |
|
zakładanie drzwi
«
Powrót do grupy: Montujemy okna i drzwi
Ostatnio na forum
- Montaż okien Liczba postów: 93 Grupa: Montujemy o... Jakiej firmy macie okna?
- Żaluzje okienne Liczba postów: 21 Grupa: Montujemy o... Powiem wam, że ja nad wszystkim długo myślałam i porównywałam już najróżniejsze oferty i póki co, szczerze mówiąc najbardziej mnie przekonuje ofer...
- JAKIEJ FIRMY DRZWI ZEWNĘTRZNE? Liczba postów: 517 Grupa: Montujemy o... Ciekawa oferta tylko mało konkretów w tym GreenStepie. Porta, DRE, Pol-Skone - OK jest w czym wybierać. Vikkingi to nisza ale OK jakościowo. Wikęd konkurencji n...
- Drzwi wewnętrzne Liczba postów: 380 Grupa: Montujemy o... Wybierając drzwi do wnętrza warto byłoby nie tylko patrzeć na wygląd, ale również na jakość wykonania. Sam teraz zastanawiam się nad drzwiami do swojego domu i....
- drzwi do mieszkania Liczba postów: 21 Grupa: Montujemy o... Ciekawa rzecz mnie ostatnio spotkała patrząc pod katem w/w tematu ze zdalnym dostępem lub kontrolą dostępu. Dostałem zamówienie na 5 sztuk drzwi z Wikędu do 5 d...