zakup psa

« Powrót do grupy: Nasze zwierzaki

Stron: 3 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸

15 marca 2011, 11:24

Zgadzam sie: good 0 bad

Hej...

Mam aktualnie zamiar kupić psa mianowicie labradora. Słyszałam, że chorują one często na choroby stawów i muszą spożywać specjalną karmę. Ile jest w tym prawdy? I czy jest prawdopodobieństwo, że pies tej rasy będzie agresywny?

Z góry dzięki za odpowiedni

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

17 marca 2011, 11:06

Tak to prawda, zapalenie stawów to częsta choroba labradorów niestety. Pieski bardzo cierpią z tego powodu, wszystko jest spowodowane tym, że jak przekarmiamy psa a labradory maja skłonność do "tycia" to ich łapy nie wytrzymują ciężaru ciała i zapadają na chorobę stawów. Co do żywienia też maja specjalną dietę. Najlepsza karma to Royal dla labradorów za razem bardzo droga, także przygotuj się na duży wydatek

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

18 marca 2011, 15:04

Labradory nie są agresywne, ale za to bardzo silne i aktywne, czyli wskazane długie spacery. Wszystkie rasy tego typu psów - aktywne i "w teren" mogą chorować na stawy, jeśli się im nie zapewni odpowiedniej dawki ruchu. Ja planuję kupić bigla, żeby właśnie mieć przyczynę do spacerów.

Zgłoś | Cytuj | Link

21 marca 2011, 09:57

No dokładnie labradory to bardzo mądre i rodzinne psy. Ja też decydując się na psa wybiorę labradora. Ten pies jest naprawdę wyjątkowy i nie ma obawy w sytuacji kiedy w mieszkaniu jest małe dziecko. Oczywiście każdy pies to obowiązek i wydatek więc zakup zwierzaka musi być jak najbardziej przemyślany. Zwróć też uwagę na hodowlę z jakiej pochodzi zwierzak

Zgłoś | Cytuj | Link

26 maja 2011, 10:55

Labrador nie jest agresywny tylko wtedy jeśli jest to z krwi i kości ta rasa, jeśli powstają jakieś mieszanki że tak powiem to jest przypadłość, że będzie on agresywny, ja mam beagla i kocham te psy najbardziej na świecie :) Najukochańsze ze wszystkich :) a do tego bardzo mądre

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

2 czerwca 2011, 17:29

Jak Labradora to mam nadzieję, że nie do bloku lub innego ciasnego lokum. Pamiętaj, że to jest pies myśliwski, a moda wprowadziła go niestety w miejsca, gdzie często źle się czuje. Mam z okna widok na ogródek sąsiada 5x5m, gdzie podstarzały już Labrador umiera z nudów. Leży całymi dniami czekając na jakąkolwiek atrakcję - nie dopuść do tego. Daj swojemu przyjacielowi dużo zajęcia i ruchu.
Choroby stawów są przypadłością, można jednak ograniczyć prawdopodobieństwo ich wystąpienia przeglądając historię przodków. W dobrej hodowli będą mieli informacje o co najmniej dwóch pokoleniach wstecz. Co więksi pasjonaci pokarzą Ci nawet foty rodziców i dziadków. Prawidłowy ruch (nie wolno forsować młodego psa, a dorosły musi się zmęczyć, wyszaleć) również wpływa na zdrowe stawy i ogólne zdrowie psa.
Agresja w tej rasie to (zakładam: rasowy = rodowodowy), to rzecz obca. Labrador przywita złodzieja merdaniem ogona. To nie jego rola bronić, to pies myśliwski, świetnie współpracujący, oddany, mogący znakomicie pomagać ludziom w różny sposób. Przykładowo zobacz ten artykuł o dogoterapii. Ale wracając do sedna sprawy przemyśl czy ten duży wymagający ruchu i aktywności pies jest najlepszy dla Ciebie, a Ty masz dobre warunki dla niego. Jeżeli wszystko gra to gratuluję, będziesz miała wspaniałego przyjaciela.

Zgłoś | Cytuj | Link

20 czerwca 2011, 12:47

Aneczka, a co powiesz na to że ostatnio to właśnie labrador pogryzł trzyletnie dziecko, więc co z nim było nie tak? Ja jestem tego zdania że żadnemu psu nie można w pełni zaufać. Nie chcąc narażać psa na nieprzyjemne sytuacji a przy okazji siebie po prostu nie kupuje psa i nie będę raczej w jego posidaniu

Zgłoś | Cytuj | Link

15 października 2019, 10:08

a dlaczego kupujecie psy? Pies to nie rzecz żeby go kupować. Jest tyle porzuconych psów w schroniskach które tylko czekają, aż ktoś da im dom.

Zgłoś | Cytuj | Link

23 października 2019, 13:26

Jak macie zwierzaki to na pewno wiecie, że od czasu do czasu zdarzają się sytuacje, gdy poszukujemy pomocy. ja w takich sytuacjach albo chodzę do weta albo zaglądam na stronę https://barf.pl/porady-weterynaryjne/. Mnóstwo rzetelnych i sprawdzonych informacji. Korzystałem już nie raz i polecam!

Zgłoś | Cytuj | Link

24 marca 2020, 09:38

Faktycznie, psiaków w schroniskach jest cała masa, ale jeżeli ktoś marzy o rasowym zwierzaku i wybierze dobrą hodowlę FCI czy zrzeszoną w Polskim Związku Kynologicznym, nie widzę w tym nic złego. Jeśli komuś marzy się taka aktywność jak canicross https://johndog.pl/blog/wychowanie/canicrossi ng-czyli-bieganie-z-psem/ , bo tradycyjne bieganie wydaje mu się nudne, może śmiało postawić na takie rasy jak np. husky czy chart i tutaj można być w stu procentach pewnym, że zwierzak zawsze będzie chętny do tego typu aktywności.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 3 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• pies ze schroniska Liczba postów: 192 Grupa: Nasze zwier... Jeśli staniesz się posiadaczem psa to warto zacząć od zadbania o niego i pomoże w tym oferta tej sieci https://wielelap.pl/ która zajmuje się strzyżeniem i myci...
  • konie Liczba postów: 37 Grupa: Nasze zwier... Wydaje mi się ze to bardzo zależy od tego jaki kask chcesz. Jeśli dopasujesz kask do swojej głowy to będzie wyglądać dobrze nie patrząc jaki to jest model czy m...
  • Jaka karma dla dorosłego psa? Liczba postów: 118 Grupa: Nasze zwier... A jeżeli chodzi o przekąski dla czworonoga to polecam od siebie https://mrbandit.pl Bardzo dobry skład na pewno piesek będzie zadowolony
  • która karma? Liczba postów: 98 Grupa: Nasze zwier... Dla piesków zdecydowanie polecam karmę od https://rawpaleo.eu/pl/ ma wszystkie niezbędne składniki także na pewno warto
  • Kot w mieszkaniu Liczba postów: 144 Grupa: Nasze zwier... Jakiś czas temu zdecydowałem się zakupić nowy drapak dla kota i jestem bardzo zadowolony z wyboru, ponieważ oferuja wysoką jakość w naprawdę atrakcyjnej cenie.....

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19442 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 165

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >