offline fikson kierownik
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline benq inżynier
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline Krzysior inżynier
|
|
| |
offline MateuszD inżynier
|
U nas jest orynnowanie z tytan-cynku, bo jest bardzo wytrzymałe i przetrwa nawet 100 lat, rynny plastikowe to dużo gorsza opcja. Nasze orynnowanie pochodzi z firmy Metzink, kupione zostało w dobrej cenie w hurtowni PIMAR w Poznaniu https://www.pimar.pl/oferta/systemy-rynnowe/m etalowe To świetnie zaopatrzona hurtownia pokryć dachowych, kupicie tam nie tyko orynnowanie, ale i pokrycia dachowe, okna dachowe, ocieplenia czy drewno na budowę dachu. Cenowo jest tam ok i firma dobrze doradza. |
| |
Gość: anetek praktykant |
Wiecie, czasem rynny też trochę przeszkadzają w elewacji, więc warto pomyśleć o maskownicach. Tutaj na przykład taki narożnik maskownicy do rynien fajnie zamaskuje rynny i sprawi że elewacja będzie wyglądać fajnie, ale też będzie oczywiście w pełni funkcjonalna :) |
| |
Reklamy Google | |
offline Isiek fachowiec
|
Roznica spora, ale trzeba pamiętać, ze po zastosowaniu
rynien galeco odchodzi nam caly pas podrynnowy, który
zazwyczaj wykończony jest struktonitem/lupiem lub w wersji
oszczednej blachs ktora zazwyczaj nie wyglada dobrze bo lubi
sie falowac. Krokwie scina sie na równo a w obudowie jest
wpust na podbitke, wiec niby drozej ale finalnie taniej i
moim zdaniem ładniej i nowoczesniej (oczywiście w
zależności w jakim stylu budujemy dom). |
Ten post był edytowany przez Isiek dnia: 25 marca 2022, 09:36 | |
| |
offline bartoszbelgrad majster
|
A ma decydował się ktoś na systemy rynnowe Bryza https://dekarzonline.pl/pl/c/Metalowy-system- rynnowy-Bryza-Stal/128? Jakie opinie? |
| |
offline kirsten82 praktykant
|
Co sądzicie o rynnach plastikowych od tego producenta - https://www.kropsystem.eu/pl/produkty/c/syste my-rynnowe-z-pvc? Projekty domów nowoczesnych wymagają zastosowania solidnych i dostosowanych do stylu nieruchomości elementów wykończeniowych. Chodzi nie tylko o stolarkę drzwiową i okienną, ale również odpowiedni system rynien dachowych. |
|
założenie rynny??
«
Powrót do grupy: Robimy dach
Ostatnio na forum
- jaką blachę na dach wybrać Liczba postów: 221 Grupa: Robimy dach To fakt… Aktualnie Internet to źródło reklam i ciężko rozróżnić co jest prawdą, a co jedynie dobrą akcją marketingową ;) Od siebie powiem, że ja unikam na pewno...
- Deskowanie na zimę Liczba postów: 31 Grupa: Robimy dach Od razu napiszę że ekspertem nie jestem, ale zauważyłem, że na forach deskowanie to jak amen w pacierzu. Natomiast na Podkarpaciu gdzie mieszkam nikt tego nie r...
- Ocieplenie i wygłuszenie poddasza z blachodachówką... Liczba postów: 32 Grupa: Robimy dach blacha jest ok, nie ma przecieków. Moje scenariusze: 1. filia, wełna, folia, płyta 2. wełna, folia, płyta Wełna ma spełnić funkcje głównie wygłuszenia, ale i t...
- Jak policzyc powierzchnie szczytu domu Liczba postów: 3 Grupa: Robimy dach Jak obliczyć powierzchnię szczytu domu? Aby obliczyć powierzchnię szczytu domu (czyli powierzchnię trójkątnego lub trapezowego fragmentu ściany bocznej pod dac...
- Jak wykończyć dach? Liczba postów: 26 Grupa: Robimy dach Właśnie dlatego jeżeli jesteście na etapie planowania prac dachowych i wykonania go w odpowiedni sposób to jestem zdecydowanie za tym aby postawić jednak na cer...