zmień piec - ale na co?

« Powrót do grupy: Trudne tematy

12 maja 2021, 09:16

Zgadzam sie: good 0 bad

Ktoś wie, jakie źródła energii są objęte programami dofinansowania?
Zastanawiam się, czy jak ktoś chce wywalić "kopciucha" i zastąpić go na przykład ekogroszkiem, to też może liczyć na finansowe wsparcie. Bo mi przykładowo nie widzi się przerabianie wszystkiego pod ogrzewanie gazowe, a według informacji ze strony https://wegiel-stach.pl/ poprawne spalanie ekogroszku emituje bardzo mało spalin.
Ktoś mi to wyjaśni, bo materiały z tych programów zmiany pieca są napisane zbyt skomplikowanym językiem?!?

Ten post był edytowany przez Bumierta dnia: 17 maja 2021, 10:35
Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

23 maja 2021, 18:30

U nas bardzo fajnie sprawdzają sie panele na podczerwień. Mamy panele infrared polskiej marki Oxyly. Godne polecenia https://www.oxyly.pl/

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

4 czerwca 2021, 20:28

Podczerwień jest fajna ale ja bym brał z poznańskiej firmy Eco Partner. Jakoś mam do nich większe zaufanie i widziałem ich sprzęt w działaniu. Po kilku sezonach sprawuje się znakomicie.

Zgłoś | Cytuj | Link

7 czerwca 2021, 08:43

Podczerwień to serio ciekawa opcja

Zgłoś | Cytuj | Link

7 czerwca 2021, 17:08

Zupełnie nie mam pomysłu na jakie ogrzewanie przejść z węglowego

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

9 czerwca 2021, 23:13

Ja przechodzę na ogrzewanie gazowe, bo to najprostsza opcja

Zgłoś | Cytuj | Link

30 czerwca 2021, 16:32

Ja zastanawiam się nad pelletem, bo to również ekologiczne rozwiązanie

Zgłoś | Cytuj | Link

8 lipca 2021, 23:12

Ja wybrałem gaz, bo jest najwygodniejszy i najbardziej bezobsługowy

Zgłoś | Cytuj | Link

23 sierpnia 2021, 13:38

A może ktoś z Was się zdecydował na takie rozwiązanie jak pompa ciepła (+ do tego oczywiście panele fotowoltaiczne)? Powoli musimy zacząć myśleć o tym, żeby zmienić w końcu nasz piec węglowy i myślimy o takim rozwiązaniu. Macie może doświadczenia z firmą Stilo Energy? Myślimy o współpracy z nimi.

Zgłoś | Cytuj | Link

30 listopada 2021, 20:37

Ja też mam ogrzewanie gazowe i powiem wam, że przy małym domu to jest super opcja. Jeżeli chodzi o wodę to mam taki zbiornik na wodę VITOCELL 100-W O POJ. 100L i jest to VIESSMANN https://sklep.vinstal.pl/produkt/zasobnik-na- wode-uzytkowa-vitocell-100-w-o-poj-100l-viessmann. Mieszkamy z żoną we dwoje wiece wiecej nam nie potrzeba.

Zgłoś | Cytuj | Link

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Akcesoria drogowe Liczba postów: 11 Grupa: Trudne tema... Niebezpieczny zakręt wymaga nie tylko odpowiednich znaków drogowych, ale również dodatkowych zabezpieczeń, takich jak bariery ochronne. Znaki ostrzegawcze powin...
  • Zakład pogrzebowy Liczba postów: 106 Grupa: Trudne tema... kwiaty sztuczne na cmentarz jest to bardzo dobrym rozwiązaniem
  • Rozwód Liczba postów: 125 Grupa: Trudne tema... Chcesz dodać odrobinę pikanterii do swojego życia intymnego? сексшоп to miejsce, gdzie znajdziesz wszystko, czego potrzebujesz, aby rozbudzić swoje zmysły. Boga...
  • Wakacje nad morzem Liczba postów: 83 Grupa: Trudne tema... Ja własnie zastanawiam się nad wakacjami w Chorwacji. Znalazłam nawet nowoczesny hotel blisko plaży w Sibeniku - https://www.amadriapark.com/hotel/amadri a-park-...
  • Wlasny sklep Liczba postów: 15 Grupa: Trudne tema... Ja prowadze swój sklep i cały czas mnie denerwowało że na miejscu które mam przeznaczone dla klientów parkowały osoby które mój sklep omijały szerokim łukiem. P...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19436 użytkowników

Użytkownicy online (2)

gości: 443

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >