zrozpaczony głośni sąsiedzi

« Powrót do grupy: Robimy stropy i podłogi

1 lutego 2008, 16:30

Zgadzam sie: good 0 bad

Mam serdeczne pytanie, dokładnie mam problem w bloku z sąsiadami (duża płyta niestety), mieszkają pod nami głośne rozmowy (nawet do 3-4 w nocy) libacje (bez muzyki, ale strasznie słychać głosy). Schodzenie do nich nie pomaga, oni nie rozumieją, ze nawet w nocy jak rozmawiają normalnym głosem to słychać tak u nas jak by ktoś był w przedpokoju. Nie wiem co już zrobić, zadawałem watki na forach, ale odpowiedz taka (jak ci przeszkadzają takie sprawy to sobie kup dom, albo zatyczki do uszu), ludzie tego nie rozumieją....

I teraz pytanie, co Państwo radzą, czy jest jakieś rozwiązanie sprawdzone?? ktoś coś stosował, co radzicie, bo jesteśmy zrozpaczeni, w grę wchodzi tylko dosyć mocne wygłuszenie nawet 70/80 decybeli, maty na podłogę dające 20 decybeli chyba nic nie pomogą, korek droga sprawa tez podobno słabe wygłuszenie i raczej tylko mechanicznych odgłosów, a nam chodzi o rozmowy czyli przenoszące się powietrzem

szukałem sporo na forach, jak maniak przeszukuję już internet od tygodnia, podpowiedzi są różne od położenia naprawdę grubej wykładziny ?? (podobno pomaga), po wygłuszenie wata mineralną i płyty wiórowe na to (podobno najlepszy sposób ?? tylko chodząc po tym słychać dudnienie podobno) no i podłoga strasznie wysoko się podnosi.

Co radzicie, zna się ktoś w tej tematyce ??

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

15 lutego 2008, 14:48

Po co błądzisz i tracisz czas. Rozwiążemy ten problem, ale potrzebujemy więcej danych o konstrukcji budynku.

Jerzy Zembrowski

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

6 marca 2008, 21:55

A może zastosuj korek, ładnie wygląda, ociepla nie tylko optycznie mieszkanie i wygłusza. Poczytaj też tutaj
http://forum.leroymerlin.pl/read.php?21,1311,1313#msg-1313 same zalety :D

Zgłoś | Cytuj | Link

11 marca 2008, 17:43

Popieram, korek jest idealnym rozwiązaniem na takie przypadki. U mojej teściowej były podobne problemy, założyliśmy jej praktycznie całą korkową podłogę i działa znakomicie, nie ma z już żadnych problemów.

Zgłoś | Cytuj | Link

5 maja 2011, 05:15

Ja mam podobny problem. Ten nie wiem co zrobic. Przed wynajeciem pytalam wlascicielki, czy jest spokojnie, oczywiscie uslyszalam ze tak. Ponadto mialam powiedziane ze nie wolno palic, nie pale ale sasiedzi tak., tez wynajmujacy. Najchetniej poszlabym gdziendziej ale boje sie z emoze byc podobnie lub gorzej ;-(

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

12 maja 2011, 10:08

A co masz w tej chwili na tej podłodze? Jeżeli masz wykładzinę to możesz spróbować położyć pod nią taką folię pod panele. Jest w Leroy Merlin taka specjalna folia z gąbką, która stanowi doskonałą izolację akustyczną. Możesz na niej położyć panele lub po prostu wykładzinę.

Zgłoś | Cytuj | Link

17 maja 2011, 09:44

Fusza na Twoim miejscu to ja bym już dawno zmienił mieszkanie, i nie bój się zmian po prostu teraz na własną rękę będziesz musiała "przebadać środowisko" niestety w blokach akustyka jest największym kłopotem

Zgłoś | Cytuj | Link

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Czy dywan sprawdzi się na płytkach? Liczba postów: 35 Grupa: Robimy stro... Zakup Dywanów w stylu Boho to inwestycja w unikalne i stylowe wnętrze. Taki dywan to nie tylko praktyczny dodatek, ale również element, który nadaje przestrzeni...
  • co zrobić z unoszeniem się paneli podłogowych? Liczba postów: 22 Grupa: Robimy stro... Na całe szczęście ja jeszcze nigdy takich sytuacji u siebie nie miałem o jestem zdania, że bardzo ważny jest właśnie wybór odpowiednich paneli podłogowych. U mn...
  • Wymiana podłogi Liczba postów: 5 Grupa: Robimy stro... Najlepiej ułożyć płyty OSB i na to podglad wyrównujący. -- Kris Profesjonalne kabiny ugul
  • Kolor podłogi i ścian Liczba postów: 28 Grupa: Robimy stro... Panele dostępne na stronie https://podlogi.kalisz.pl to produkty o wysokiej trwałości, idealne do pomieszczeń o dużym natężeniu ruchu, takich jak salon, korytar...
  • Podłogi Liczba postów: 236 Grupa: Robimy stro... Estetyka i autentyczność: https://panele-podlogowe.eu Niektóre panele podłogowe imitują naturalne materiały, takie jak drewno czy kamień, zachowując autentyczny...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19416 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 374

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >